Casper Network stopt operaties na beveiligingsinbreuk

Casper Network, een blockchain-platform dat bekend staat om zijn benadering van gedecentraliseerde applicaties (DApps), heeft een beveiligingsinbreuk ervaren die onmiddellijke actie vereiste, wat resulteerde in een tijdelijke stopzetting van alle operaties om het probleem aan te pakken en in te dammen.

Het team van Casper Network ontdekte de inbreuk en werkte onmiddellijk samen met validators om het netwerk stil te leggen. Deze maatregel werd genomen om de impact van de beveiligingsinbreuk te verminderen en mogelijke exploitatie te voorkomen. De netwerkstop zorgt ervoor dat transacties niet kunnen worden verwerkt totdat de kwetsbaarheid is verholpen.

Inspanningen om het probleem op te lossen

De Casper Association, Casper Labs en de gemeenschap van validators werken samen om het probleem aan te pakken. Deze gezamenlijke inspanning omvat het bundelen van middelen en expertise om snel een oplossing te vinden.

Een officiële verklaring van Casper Network geeft aan dat de beveiligingsinbreuk is ingedamd. Het team heeft de oorzaak van de inbreuk geïdentificeerd en werkt aan een oplossing. Dit proces is erop gericht om alle aspecten van de inbreuk te onderzoeken en op te lossen, waardoor toekomstige incidenten worden voorkomen.

Bij blok 3.329.418, era 14544, stopten validators alle transacties, inclusief overdrachten, minten en staken, waardoor de activiteit effectief werd bevroren. Volgens een aankondiging op hun Telegram-groep zal er een post-mortem rapport worden uitgebracht en zullen eventuele latere code-updates openbaar beschikbaar worden gesteld op Casper’s GitHub-repository.

Crypto beveiligingszorgen

Het incident met Casper Network weerspiegelt een bredere trend van beveiligingsproblemen in de crypto-gemeenschap. Evenzo ervoer WazirX, een bekende Indiase cryptocurrency-exchange, op 18 juli een hack, wat leidde tot de introductie van een gebruikerscompensatieplan.

Het Casper-team heeft de oorzaak van de inbreuk geïdentificeerd, in tegenstelling tot WazirX die na een voorlopig onderzoek van de hack op 18 juli geen “bewijs vond dat de machines van WazirX-ondertekenaars waren gecompromitteerd. Er werd echter vermoed dat een inbreuk in het systeem van multi-party computation (MPC) wallet provider Liminal de oorzaak zou kunnen zijn van de exploitatie van $235 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!