Wat betekent nominatie Kamala Harris voor het crypto-beleid?

Nu Joe Biden een stap terug doet, komen de standpunten van Kamala Harris en haar mogelijke running mates over crypto steeds meer in beeld. President Joe Biden heeft zondag namelijk aangekondigd dat hij zich in 2024 niet herkiesbaar stelt, waardoor de aandacht nu verschuift naar vice-president Kamala Harris als de waarschijnlijke Democratische kandidaat.

Terwijl Harris zich voorbereidt om mogelijk de partij te leiden bij de volgende presidentsverkiezingen, blijven er vragen bestaan over haar standpunt ten aanzien van crypto, een onderwerp waarover zij zich nog niet publiekelijk heeft uitgesproken.

Ryan Montoya, die in 2020 werd aangesteld als directeur planning en voortgang voor de Biden-Harris-campagne, brengt een technologisch perspectief mee naar Harris’ team. Als voormalig CTO van de Sacramento Kings en een uitgesproken voorstander van blockchain-technologie, suggereert Montoya’s invloed een genuanceerde benadering van digitale activa binnen Harris’ kringen.

Er wordt gespeculeerd over de mogelijke running mates van Harris, waarvan hun standpunten over crypto nog onzeker zijn. De gouverneur van Pennsylvania, Josh Shapiro, die Harris heeft gesteund en heeft opgeroepen tot partij-eenheid, heeft geen specifieke uitspraken gedaan over crypto, ondanks recente veranderingen in de regelgeving van Pennsylvania, waar “cryptocurrency” nu wordt opgenomen in de definitie van “geld” volgens de geldtransmissiewet van de staat.

Daarentegen heeft de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, een andere mogelijke kandidaat voor de VP-positie, een proactieve houding ten aanzien van crypto laten zien door recentelijk wetgeving aan te nemen die vergelijkbaar is met de “BitLicense” van New York, wat zijn steun voor blockchain-innovatie benadrukt.

Volgens mediaberichten worden er minstens negen kandidaten overwogen als Harris’ running mate, wat zorgt voor een gevarieerd palet aan achtergronden en beleidsstandpunten binnen het Democratische ticket. In deze context valt Harris’ relatieve stilte over crypto op, vooral in vergelijking met voormalig president Donald Trump, die zich recentelijk openlijk heeft uitgesproken voor crypto op nationaal niveau.

Nu Biden uit de schijnwerpers treedt, is alle aandacht gericht op Harris en haar mogelijke standpunt over crypto met de naderende verkiezingen in november.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!