Trump benoemt zichzelf als “crypto-president” bij verkiezingen

Voormalig Amerikaans president en presidentskandidaat Donald Trump heeft beloofd dat hij “de crypto-president” zal worden als hij opnieuw wordt verkozen. Hij zwoer om een einde te maken aan de anti-crypto-beleidsmaatregelen die zijn ingevoerd door Joe Biden en de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, en benadrukte dat hun beleid “binnen een uur na een tweede Trump-administratie tot stilstand zal komen.”

Trump ziet zichzelf als ‘de crypto-president’

De Amerikaanse presidentskandidaat en de 45e president Donald Trump heeft zichzelf naar verluidt gepositioneerd als een sterke voorstander van cryptocurrency en bekritiseerde de democratische regelgevingsinspanningen tijdens een spraakmakende fondsenwervingsbijeenkomst in San Francisco op donderdag, volgens drie bronnen die met Reuters spraken.

Het evenement, gehouden in het huis van miljardair-investeerder David Sacks in Pacific Heights, bracht $12 miljoen op en werd mede-gehost door durfkapitalist Chamath Palihapitiya. Trevor Traina, een tech-executive en voormalig Trump-ambassadeur naar Oostenrijk, legde uit dat Trump een verklaring over cryptocurrency aflegde, waarin hij zei:

“Hij zei dat hij de crypto-president zou zijn.”

Republikeinse nationale comitévrouw Harmeet Dhillon vertelde aan het nieuwsagentschap dat belangrijke figuren uit de crypto-industrie, waaronder executives van de aan de Nasdaq-genoteerde crypto-uitwisseling Coinbase en Gemini-medestichters Tyler en Cameron Winklevoss, de fondsenwerving bijwoonden. Sacks en Palihapitiya hebben publiekelijk gesproken over hun investeringen in cryptocurrencies, met name Bitcoin (BTC). Deze gebeurtenis markeerde de eerste grote fondsenwerving na Trumps veroordeling voor 34 misdrijven.

Te midden van verhoogde regelgevende aandacht heeft de crypto-industrie haar inspanningen opgevoerd om invloed uit te oefenen op Amerikaanse politici. Trump heeft actief de crypto-sector benaderd, en beloofde onlangs een einde te maken aan president Joe Biden’s kruistocht om crypto te vernietigen en te zorgen dat de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de VS wordt gevormd, niet in het buitenland gedreven.

Chris Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), beschouwt Trump als Amerika’s eerste crypto-president vanwege de goedkeuring van Bitcoin futures exchange-traded funds (ETF’s) tijdens zijn regering. Trump heeft onlangs president Joe Biden’s begrip van cryptocurrency bekritiseerd en drong er bij crypto-supporters op aan om op hem te stemmen. In maart noemde de voormalige Amerikaanse president Bitcoin “een extra vorm van valuta.” In februari erkende hij de groeiende populariteit van BTC, en stelde dat Bitcoin een eigen leven heeft gekregen en dat hij “ermee kan leven.”

Jacob Helberg, een adviseur voor Palantir, citeerde Trump over de benadering van de SEC voor het reguleren van de crypto-industrie en de handhavingsgerichte acties van voorzitter Gensler:

“President Trump maakte duidelijk dat de kruistocht van Biden-Gensler tegen crypto binnen een uur na een tweede Trump-administratie tot stilstand zal komen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!