Robert Kiyosaki waarschuwt voor serieuze financiële problemen in de VS

Robert Kiyosaki, de bekende investeerder en auteur van de bestseller ‘Rich Dad, Poor Dad’ staat bekend om zijn kritische houding ten opzichte van de huidige financiële autoriteiten in de Verenigde Staten. Zijn laatste waarschuwingen klinken bijzonder verontrustend.

In een aflevering van zijn podcast The Rich Dad Channel, die op 10 juli werd uitgezonden, besprak Kiyosaki samen met macro-economisch expert George Gammon de problemen in de Amerikaanse economie. Hij wees op de risico’s van digitale valuta van centrale banken (CBDC’s) en de zwakheden van het banksysteem.

Verantwoordelijkheden van bankiers

Allereerst ging Kiyosaki in op de redding van de Silicon Valley Bank (SVB) van vorig jaar. Volgens hem kwam deze bank in de problemen omdat banken het geld van hun klanten gebruikten om andere activa te kopen, met de bedoeling rente op spaargeld te kunnen betalen.

“De Silicon Valley Bank investeerde in allerlei schulden, en toen de bankactiva waardeloos werden, begonnen mensen hun spaargeld terug te eisen. Dit heeft geleid tot serieuze problemen.”

Hij bekritiseerde ook de topfiguren in het Amerikaanse banksysteem, die hij “bankiers” noemde, een samensmelting van ‘bankiers’ en ‘gangsters’, een term bedacht door Gerald Celente, een bekende Amerikaanse trendvoorspeller en geopolitiek analist.

Orwelliaanse implicaties van CBDC

Daarnaast uitte Kiyosaki zijn zorgen over de aankomende nationale CBDC, genaamd Fedcoin, en de FedNow betalingsinfrastructuur ontwikkeld door de Amerikaanse Federal Reserve. Hij ziet deze als grote bedreigingen voor de privacy van burgers en vergelijkt ze met de concepten uit George Orwell’s dystopische roman:

“De grote zorg bij FedNow of Fedcoin, de CBDC, is dat we onze privacy verliezen. Ze zullen ons volgen en precies weten waar we ons geld aan uitgeven, aan wie we het geven, en nog veel meer. Het wordt net George Orwell’s ‘1984,’ waarbij Big Brother ons via ons geld in de gaten houdt.”

‘Groot klote zooitje’

Tot slot stelde Kiyosaki de vraag: “Welke bank is op dit moment überhaupt veilig?” Hij beschreef de reddingsacties van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) bij de SVB als een “moreel risico” en het “einde van het kapitalisme,” en voegde eraan toe:

“Dit hele gebeuren is, om het wetenschappelijk te zeggen, een groot klote zooitje. Het vertrouwen is verdwenen. Geld is gebaseerd op vertrouwen, en dat vertrouwen is vandaag de dag weg.”

Kiyosaki waarschuwt al lange tijd voor een dreigende financiële crisis en adviseert zijn volgers om afstand te nemen van “nep” fiatgeld en banken, en in plaats daarvan te investeren in alternatieve activa zoals Bitcoin (BTC) en edelmetalen zoals goud en zilver.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!