Base bereikt nieuwe mijlpaal van 4 miljoen actieve adressen

Het Layer-2-netwerk Base van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase bereikte vorige week ongeveer 4 miljoen actieve adressen. De stijging van het aantal nieuwe adressen is mede te danken aan de campagne “Onchain Summer”.

Protocol lead Jesse Pollak deelde gegevens van Dune Analytics en wees erop dat het layer-2-netwerk een nieuwe mijlpaal had bereikt in het aantal wekelijks actieve adressen. Hij benadrukte dat er vorige week meer dan 4 miljoen actieve adressen op de blockchain waren.

Base

Base lanceerde in 2023 het “Onchain Summer”-evenement om de adoptie van het Layer-2-netwerk te bevorderen. Tijdens het evenement mintten 268.000 wallets meer dan 700.000 NFT’s op de Base-blockchain. Daarnaast zorgde de campagne ervoor dat er meer dan $242 miljoen aan crypto-activa naar Base werd verplaatst, en dat meer dan 130.000 unieke wallets dagelijks het netwerk gebruikten.

Vanwege het succes van vorig jaar brachten de Base-ontwikkelaars het zomerevenement van 2024 terug om bouwen op de blockchain aan te moedigen. Base verklaarde dat het evenement werd herhaald om onchain-creativiteit te stimuleren en ontwikkelaars uit te nodigen de hele zomer te bouwen. Als beloning wees het Layer-2-netwerk Base 600 Ethereum, ter waarde van $2 miljoen, toe aan degenen die op de Base-blockchain bouwen. Het evenement begon in juni en eindigt in augustus. Lees hier meer over Coinbase’s Base.

Klassieke videogames “onchain” brengen

Tijdens de Onchain Summer-campagne werkte Base samen met Atari’s Web3-afdeling om klassieke videogames op de blockchain te brengen. Op 25 juli maakte AtariX bekend dat het een van zijn klassieke arcadegames naar Base zou brengen via een “onchain”-arcade. De gameontwikkelaar vereiste dat spelers een NFT-pas moesten minten om de game te spelen en hoog te scoren op een leaderboard.

Sommigen denken echter dat de Asteroids-game niet echt op de blockchain staat. Op 5 augustus beweerde oprichter en CEO van Stackr Labs Kautuk Kundan dat hij Atari’s arcadespel had gehackt om te bewijzen dat het niet in het ecosysteem zat.