Grote spelers halen massaal hun Bitcoin van de beurzen

We kunnen wel stellen dat de maand augustus tot nu toe géén goede maand is geweest voor Bitcoin (BTC), waarbij de koningsmunt vrijdag de grootste prijsdaling op één dag in meer dan een maand doormaakte. De recente volatiliteit, vooral de afgelopen maand, wordt grotendeels toegeschreven aan zorgen over een mogelijke uitverkoop door de schuldeisers van Mt. Gox, aanhoudende BTC-verkopen door de Duitse overheid en escalerende mondiale geopolitieke onzekerheden, met name rond de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Als gevolg van de volatiliteit van de Bitcoin koers zijn de grootste spelers zeer actief geweest. Volgens gegevens van het crypto-analyseplatform Glassnode hebben deze whales vorige maand een recordaantal van 84.000 BTC (ter waarde van ongeveer $5,2 miljard) van cryptobeurzen gehaald. Dit markeerde het hoogste bedrag aan Bitcoin-opnames in negen jaar tijd.

Historisch gezien vielen dergelijke aanzienlijke terugtrekkingen samen met het feit dat de Bitcoin koers zijn dieptepunt naderde, toendertijd was dit rond de $200, wat de speculatie aanwakkerde dat deze trend zou kunnen duiden op een bullish vooruitzicht voor de cryptocurrency.

Crypto-analyseplatform Santiment heeft deze trend ook waargenomen, wat de substantiële accumulatie onder Bitcoin-houders tussen 1.000 en 10.000 BTC onderstreept. Omgekeerd merkten ze op dat kleinere houders met 100 tot 1.000 BTC hun activa lijken te verdelen. Het beschreef het als volgt:

“We hebben onlangs een toename gezien in de uitstroom van Bitcoin uit beurzen, ook al bevindt Bitcoin zich sinds februari in een fluctuatiefase. Deze sterke stijging van de uitstroom zou een positieve verschuiving kunnen signaleren, met potentiële prijsstijgingen en een uitbraak uit het huidige fluctuatiegebied.”

Dat gezegd hebbende, toont een technische analyse van de prijsgrafiek van Bitcoin de prijs binnen een potentieel ‘bullish flag’-patroon, wat een signaal zou kunnen zijn voor een grote prijsuitbraak. Volgens analist Crypto Bullet zou een succesvolle uitbraak Bitcoin richting doelen van $105.000 kunnen duwen.

Tevens blijf de analist Rekt Capital optimistisch over het traject van Bitcoin op basis van historische prijsstijgingen na eerdere halveringen van Bitcoin. Zaterdag merkte de expert op dat Bitcoin is teruggekeerd naar de waarschuwing voor een lage zone, en dat we in de nabije toekomst mogelijk nog meer dalingen zullen zien. Nu er echter ongeveer 110 dagen zijn verstreken sinds de laatste halvering, benadrukte hij dat Bitcoin zijn typische bullish breakout-venster nadert, dat doorgaans tussen 150 en 160 dagen na de halvering valt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!