Bitcoin-whales blijven profiteren van zwakke handen

Terwijl onervaren investeerders, vaak met zwakke handen, hun Bitcoin (BTC) verkopen, vanwege de angst op verdere verliezen, blijven Bitcoin-whales hiervan profiteren. Zo blijkt uit recente gegevens van het on-chain analysebedrijf Santiment blijkt dat deze grote investeerders hun bezit aanzienlijk hebben vergroot ondanks de prijsvolatiliteit.

De afgelopen zes weken hebben grote portemonnee-adressen, die voornamelijk worden gebruikt door aanbieders van beursliquiditeit, maar liefst 212.450 BTC verzameld. Deze accumulatie heeft hun totale reserves aanzienlijk vergroot tot een niveau dat in een half decennium niet meer is gezien. Dit gedrag geeft aan dat grote investeerders, zelfs onder de verkoopdruk van Bitcoin-miners, op strategische wijze het beschikbare aanbod absorberen. Zwakke handen maken de rijken dus in feite nog rijker.

Bron: Santiment / X

Interessant is dat de accumulatie niet beperkt blijft tot portefeuilles met enorme bedragen. Kleinere whales, vooral degenen die meer dan 10 BTC bezitten, vergroten ook actief hun bezit. Uit de huidige gegevens van Santiment blijkt dat deze kleinere portemonnees gezamenlijk 16,17 miljoen BTC bezitten, wat een robuust vertrouwen in het toekomstige potentieel van Bitcoin aantoont. Deze dubbele aanpak door zowel mega- als kleinere whales vormt een sterke basis voor de marktstabiliteit van Bitcoin op de lange termijn.

Bitcoin ETF’s winnen ook aan populariteit

Ondanks de verkoopdruk die op 5 juli toenam, vertoont de prijs van Bitcoin tekenen van herstel. De cryptocurrency is met 4,5% gestegen van een dieptepunt van $53.500 naar $56.500. Deze stijging komt overeen met een opmerkelijke instroom in spot Bitcoin ETF’s, vooral significant op 5 juli, de laatste handelsdag van de week. De instroom van $143 miljoen, voornamelijk gedreven door Fidelity, onderstreept een groeiende institutionele belangstelling. Dit geeft aan dat institutionele beleggers de dip strategisch kopen, wat een nieuwe laag optimisme toevoegt voor de marktvooruitzichten van Bitcoin.

De toestroom naar spot Bitcoin ETF’s betekent een cruciale ontwikkeling omdat het het institutionele vertrouwen in de waardepropositie van Bitcoin weerspiegelt. Deze instroom zou een verder marktherstel kunnen katalyseren en een buffer kunnen vormen tegen aanhoudende verkoopdruk. De deelname van grote institutionele beleggers zou ook de markt kunnen stabiliseren, de volatiliteit kunnen verminderen en een gunstiger klimaat kunnen scheppen voor een geleidelijke prijsstijging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!