Crypto-handelaar ontvangt per ongeluk $14.000 aan Solana (SOL)

Femi Akinola, een Nigeriaanse cryptocurrency-handelaar, zag plotseling op een klaarlichte dag 100 Solana (SOL) ter waarde van $13.500 dollar toegevoegd worden aan zijn crypto-wallet. Het bleek te gaan om een verkeerde transactie die een cryptohandelaar per ongeluk naar hem had gestuurd.

Femi Akinola aarzelde niet al te lang en stuurde de Solana direct terug. Zijn eerlijke daad werd erg gewaardeerd en leverde hem zelfs beloningen op binnen de cryptogemeenschap. Akinola ontving meer dan 35 SOL, wat neerkomt op ongeveer $4.500 dollar.

In een interview zei Akinola dat hij had meegedaan aan een winactie van een cryptohandelaar, bekend als The Crypto Network op X. De cryptohandelaar was van plan hem $100 te sturen. Echter, in plaats van $100 ontving Akinola 100 SOL in zijn crypto-wallet. Dit komt neer op een bedrag ter waarde van ongeveer 20 miljoen Nigeriaanse naira ($13.500).

Eerlijke handelaar stuurt 90 SOL terug

De cryptohandelaar besefte vrijwel direct dat hij een verkeerd bedrag had overgemaakt en nam via X contact op met Akinola. Hij vroeg om de teruggave van 90 SOL, waarbij Akinola 10 SOL mocht houden. Akinola ging akkoord met het voorstel en stuurde kort daarna 90 Solana terug.

Akinola vertelde dat hij heel even voor een moeilijke beslissing stond toen hij ontdekte dat er per ongeluk een groot aantal SOL-tokens naar zijn account was gestuurd. Hij besloot echter het juiste te doen en de Solana terug te sturen. Hij verklaarde dat zijn keuze werd gemotiveerd door zijn christelijk geloof.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!