Bitcoin ETF’s zien herstel met instroom van $129,45 miljoen op 1 juli

Na een periode van dalende instromen en aanzienlijke uitstroom bij Bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF’s), zagen deze fondsen op 1 juli een instroom van $129,45 miljoen. Dit volgde op een juni waarin ze binnen één week meer dan $1 miljard aan uitstroom ervoeren, en dat twee keer.

In tegenstelling tot die dalingen kenden BTC ETF’s een periode van vijf opeenvolgende dagen van netto-instroom, waarbij 1 juli een piek bereikte in de honderden miljoenen, de hoogste instroom sinds 7 juni. Tegelijkertijd steeg de Bitcoin koers tot boven $63.000, een niveau dat eind juni nog niet werd gehaald.

De grootste bijdrage aan deze instroom kwam van Fidelity’s ETF met $65 miljoen aan Bitcoin, gevolgd door Bitwise’s ETF met 650 BTC, ter waarde van $41 miljoen. ARK 21Shares’ ETF zag een instroom van 205 BTC, ter waarde van $13 miljoen, terwijl BlackRock en Grayscale geen netto-instroom rapporteerden.

Historisch gezien is juli een sterke maand voor Bitcoin, met gemiddelde prijsstijgingen van meer dan 7%, wat kan helpen de verliezen van juni te compenseren.

In juni werden grote hoeveelheden Bitcoin verkocht, met miljarden die werden geliquideerd, onzekerheid door gebeurtenissen zoals Mt. Gox die 140.000 BTC teruggeeft aan schuldeisers, en macro-economische factoren die bijdroegen aan de onrust.

Toch kan juli de koers van Bitcoin veranderen ondanks de verkoopdruk en andere factoren die onzekerheid veroorzaken. Seizoensgebonden trends kunnen de prijs van Bitcoin in deze maand een positieve impuls geven.

Hoewel seizoensgebondenheid willekeurig lijkt, kan het een betrouwbare manier zijn om marktbewegingen te voorspellen, tenzij er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Bijvoorbeeld, in april en mei wordt vaak winst genomen tijdens het belastingseizoen, wat leidt tot prijsdalingen in de weken daarna. In juli is er vaak een herstel doordat de markt weer opveert.

Daarnaast kunnen de mogelijke lanceringen van ETH ETF’s deze maand de cryptomarkt verder de hoogte in duwen. Aanvragers werd gevraagd hun aanvragen af te ronden, wat volgens analisten snel kan gebeuren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!