Grote investeerder verplaatst 63 miljoen XRP, terwijl Ripple vooruitgang boekt in rechtszaak

In een opmerkelijke transactie besloot een grote XRP-investeerder 63 miljoen munten te verplaatsen. Deze stap viel samen met het indienen van een kennisgeving van aanvullende autoriteit door Ripple Labs bij de rechtbank. De timing van deze transactie zorgt ervoor dat de cryptogemeenschap bruist van theorieën over de redenen achter deze grote verplaatsing.

Ripple versterkt zijn juridische standpunt

Ondanks dat Ripple grote vooruitgang boekt in zijn juridische strijd, heeft de beslissing van de whale om zo’n grote hoeveelheid XRP te verplaatsen veel marktwatchers geïntrigeerd. De indiening van Ripple is gericht op het versterken van zijn verdediging, waarbij parallellen worden getrokken met de lopende SEC vs. Binance-zaak, waarin de classificatie van cryptocurrencies als effecten fel wordt betwist.

XRP’s marktreactie

De onmiddellijke reactie van de markt was er één van turbulentie. XRP kende een daling van 0,40% naar $0,4824, waarbij de waarde de afgelopen 24 uur schommelde tussen $0,4784 en $0,4877. De Relative Strength Index (RSI) voor XRP schommelde rond de 46, wat wijst op een neutrale houding onder handelaren.

Impact op XRP koers

Terwijl Ripple Labs steeds meer grip lijkt te krijgen in zijn verdediging tegen de SEC, voegt de transactie van de whale een laagje onzekerheid toe. Analisten houden nauwlettend in de gaten of de juridische strategieën van Ripple inderdaad een gunstige invloed zullen hebben op de langetermijnwaarde van XRP. Recente discussies hebben zelfs de mogelijkheid aan de orde gesteld dat XRP een koersdoel van $10 zou halen, hoewel de meningen verdeeld blijven.

Conclusie

De laatste ontwikkelingen laten een allegaartje zien voor XRP-houders. De versterkte juridische argumenten van Ripple suggereren een potentieel positieve uitkomst, maar de aanzienlijke whale-transactie zorgt voor een dosis volatiliteit. Beleggers moeten op de hoogte blijven van de zich ontvouwende juridische dynamiek en marktreacties voor duidelijkere indicaties van waar XRP naartoe zou kunnen gaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!