Bitcoin zit vast in onzeker gebied als het niet boven de $64k komt, volgens Glassnode

Volgens de laatste analyse van Glassnode blijft Bitcoin (BTC) vastzitten onder de $64.000 en ervaart het onzekerheid in een traag bewegende markt. De prijs van Bitcoin schommelt tussen $60.000 en $64.000, wat wijst op een markt die moeite heeft om richting te kiezen terwijl investeerders wachten op duidelijke bewegingen.

In een recent rapport merkten analisten van Glassnode op dat, ondanks de onzekerheid, het grootste deel van de markt winstgevend blijft, vooral dankzij langetermijnhouders. In het rapport stond het volgende:

“Toen BTC-prijzen daalden naar de $60k-regio, was er enige angst en bearish sentiment onder veel digitale asset-investeerders. […] Toch blijft de totale winstgevendheid van investeerders sterk vanuit het oogpunt van de MVRV-ratio, met de gemiddelde munt die nog steeds een winstmultiple van 2x heeft.”

De analisten benadrukken dat het bereik tussen $58.000 en $60.000 cruciaal blijft voor Bitcoin, omdat een daling onder dit niveau veel kortetermijnhouders verlies zou laten lijden en de prijs onder het 200DMA-niveau zou brengen.

“Dit wijst erop dat veel investeerders gevoelig kunnen zijn voor prijsdalingen onder $60k.”

Tijdens deze periode van onzekerheid raadt Glassnode investeerders aan de markt goed in de gaten te houden, omdat bewegingen rond sleutelpunten zoals $64.000 de “volgende uitbreidingsfase” kunnen bepalen. Tot die tijd heerst er echter een zekere mate van “apathie en verveling” onder investeerders, wat leidt tot “wijdverspreide besluiteloosheid” in de markt.

Ondanks het gebrek aan positieve handelsactiviteit, suggereert de historische data van Bitcoin dat juli een positieve maand kan zijn voor BTC-houders. Bitcoin steeg in voorgaande jaren gemiddeld met bijna 8% in juli na een daling in juni. BTC verloor waarde in juni in zes verschillende jaren tussen 2013 en 2024, maar steeg in die jaren met minstens 9,6% in juli.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!