Bitcoin maakt zich op voor een grote opleving, aldus PlanB

De populaire Nederlandse kwantitatieve analist PlanB is van mening dat Bitcoin (BTC) zich opmaakt voor een grote opleving op basis van belangrijke indicatoren.

In een recente strategiesessie op YouTube vertelde de analist, bekend van het populariseren van het stock-to-flow (S2F)-model, aan zijn 169.000 abonnees dat on-chain gegevens erop wijzen dat BTC zich nog steeds in een bullmarkt bevindt.

PlanB kijkt naar de gerealiseerde prijsstatistiek, die de waarde registreert van alle munten in een bepaald tijdsbestek tegen de prijs waarvoor ze het laatst in de keten zijn verhandeld, gedeeld door het aantal BTC in omloop. Hij gaf aan dat hij een opleving verwacht van het vijfmaandelijkse gerealiseerde prijsniveau, dat momenteel rond de $65.000 ligt. Hij beschreef het als volgt:

“Deze lichtblauwe lijn, de vijfmaandelijkse gerealiseerde prijs, heeft altijd gediend als ondersteuningslijn in bullmarkten. Bitcoin gaat dus zelden onder deze lijn. Het blijft eigenlijk bij die lijn. En dat geldt de afgelopen maanden ook. Dus op dit moment is Bitcoin, die iets onder die lijn zit, erg interessant. Ik verwacht dat de koers zal stijgen na deze vijf maanden durende gerealiseerde prijsstijging… Ik verwacht een stijging van die $65.000, maar we zullen zien.”

PlanB houdt ook de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin in de gaten, een veelgebruikte momentumindicator die tot doel heeft te bepalen of een actief overgekocht of oververkocht is. Hij gelooft dat de RSI deze cyclus de piekniveaus van voorgaande cycli zal bereiken. Hij zei het onderstaande:

“Naar mijn mening zal er geen sprake zijn van afnemende opbrengsten. Er zullen exponentiële rendementen zijn en we zullen weer RSI-waarden boven de 80 zien, zoals in 2013, in 2017 en in 2021. De tijd zal het leren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!