Tether gaat partnerschap aan met BTguru voor use cases in Turkije

Tether, de grootste stablecoin-uitgever qua marktkapitalisatie, breidt zijn aanwezigheid in Turkije uit door samen te werken met BTguru. Het doel van deze samenwerking is om verschillende toepassingen van tokenization te onderzoeken bij Turkse financiële instellingen.

In een blogbericht op dinsdag maakte Tether bekend dat het een Memorandum of Understanding (MoU) heeft ondertekend met BTguru. Deze overeenkomst is gericht op het ontwikkelen van uitgebreide programma’s en het gebruikmaken van BTguru’s connecties om gesprekken met financiële instellingen in Turkije te faciliteren.

Tether lijkt zich te richten op de tokenization van activa en gaf aan dat beide partijen “gebruiksgevallen voor tokenization van reële activa voor banken zullen onderzoeken.”

Het is nog niet duidelijk of Tether al in gesprek is met Turkse banken over initiatieven voor tokenization van reële activa (RWA). Volgens analisten van McKinsey & Company zou de adoptie van RWA-tokenization biljoenen dollars kunnen opleveren, met een geschatte marktkapitalisatie van ongeveer $2 biljoen tegen 2030.

Tether’s samenwerking komt op het moment dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een nieuwe wet heeft ondertekend die de crypto-sector reguleert en sancties voor niet-naleving vaststelt. Zoals eerder gemeld, heeft het Turkse parlement een crypto-wet aangenomen met boetes variërend van $7.500 tot $182.600 en gevangenisstraffen van drie tot vijf jaar voor overtredingen.

Onder de nieuwe wetgeving moeten crypto-beurzen die in Turkije willen opereren een licentie krijgen van de Capital Markets Board, de financiële toezichthouder van het land. Ongeautoriseerde cryptoplatforms die handelsdiensten aanbieden, riskeren gevangenisstraffen van drie tot vijf jaar.

Daarnaast moeten crypto-dienstverleners maatregelen zoals inbeslagnames en andere wettelijke handhavingsacties implementeren en rapporteren. Met de goedkeuring van deze wet heeft de Financial Action Task Force (FATF), die Turkije eerder op zijn “grijze lijst” had geplaatst vanwege onvoldoende toezicht op witwassen, het land van deze lijst verwijderd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!