Chainlink prijs stijgt licht na verdere accumulatie van whales

Volgens het on-chain analyseplatform Lookonchain zijn instellingen en grote investeerders de afgelopen week bezig geweest met het verzamelen van Chainlink (LINK). Op 2 juli meldde Lookonchain op X dat 54 nieuwe wallets in totaal 2,08 miljoen LINK, ter waarde van ongeveer $30,3 miljoen, van Binance hebben opgenomen in de afgelopen zeven dagen. De twee grootste whale-wallets verplaatsten samen ongeveer $2 miljoen aan LINK, dat de afgelopen dagen een sterk herstel heeft doorgemaakt.

De prijs van LINK werd flink geraakt tijdens de marktcorrectie in juni en zakte op 24 juni naar een maandelijks dieptepunt van $13. Ondanks deze daling blijft het Chainlink-ecosysteem groeien met nieuwe integraties. Op 30 juni kondigde het team 12 integraties aan van zes van hun diensten op acht verschillende blockchains. Vorige week lanceerde Chainlink zijn Data Streams-product op het Avalanche-netwerk.

Op 2 juli meldde een communitylid genaamd ‘Don’ dat het orakelplatform nu 2.566 integraties heeft. Hij voegde eraan toe dat 165 projecten het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) hebben geïntegreerd.

Bovendien meldde Santiment op 1 juli dat Chainlink de tweede plaats had bereikt wat betreft ontwikkelaarsactiviteit. Het analyseplatform telde unieke activiteiten van een project en berekende het dagelijkse gemiddelde van deze activiteiten over de afgelopen 30 dagen, waarbij Chainlink een score van 526 behaalde. De proof-of-stake blockchain Hedera stond bovenaan.

Het momentum van Chainlink stopt daar niet. Op 28 juni diende Coinbase een aanvraag in bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor een LINK-futuresproduct. Daarnaast moeten Chainlink-investeerders en volgers alert zijn op verschillende scam-accounts op X die een nieuw gamingplatform genaamd “Chainlink Galaxies” promoten. Let goed op de naam van het X-account, die vaak een variant of verkeerd gespelde versie van het officiële Chainlink-account is.

De prijs van LINK is op dinsdag met 1% gestegen en bereikte tijdens de Aziatische handel een intraday-high van $14,66. De waarde van de munt is bijna 13% hersteld sinds de dip eind juni tot $13. Toch is LINK, net als veel andere altcoins, aan het dalen sinds het hoogtepunt van $21,70 in maart 2024. De munt blijft ook 74% lager dan het recordhoogte van $52,70 in mei 2021.

Met een sterk verhaal rond de tokenization van reële activa (RWA) blijven Chainlink-investeerders optimistisch dat de munt goed zal presteren wanneer het altseizoen begint.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!