Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) is live op Base

Het Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) ging vandaag live op Base. Folks Finance, een gedecentraliseerd financieel platform op meerdere ketens, heeft naar verluidt Chainlink CCIP geïntegreerd op het Base-testnet om de mogelijkheden voor cross-chain leningen te verbeteren. Folks Finance werd vergezeld door verschillende andere crypto-projecten, waaronder de NFT-collectie Polychain Monsters.

Volgens een persbericht dat eerder vandaag werd uitgebracht, is de CCIP live gegaan op Base, het Layer 2-protocol dat is ontwikkeld door de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase. Base wordt beveiligd door Ethereum (ETH) en heeft aanzienlijke populariteit verworven in de online crypto-gemeenschap. Het native token, LINK, steeg met meer dan 7% na de laatste ontwikkelingen. Chief Business Officer bij Chainlink Labs, Johann Eid, zei het volgende:

“De schaalbaarheid en technologische creativiteit van Base als Layer 2-oplossing, in combinatie met een groeiend aantal Chainlink-services, zijn een zegen voor ontwikkelaars die de volgende generatie cross-chain-toepassingen en diensten willen bouwen.”

Jesse Pollak, de maker van Base, toonde enthousiasme over de integratie van Chainlink CCIP. De integratie komt een maand nadat Chainlink-prijsfeeds live gingen op Base. De prijsfeeds gaven de ontwikkelaars bij Base toegang tot de branchestandaard Chainlink Data Feeds en andere Web3-diensten.

De CCIP wordt aangedreven door gedecentraliseerde prijsorakelnetwerken van Chainlink, die tientallen miljarden dollars hebben beveiligd en meer dan $8 biljoen aan on-chain transactiewaarde hebben mogelijk gemaakt. CCIP biedt een robuust beveiligingskader en een risicobeheersingsnetwerk dat wordt ondersteund door de Oracle-infrastructuur van Chainlink.

Het stablecoin-project Raft heeft vandaag de CCIP ingezet om cross-chain-transfers mogelijk te maken voor zijn R-stablecoin en te integreren met Base. Nuon Finance, het crypto-bedrijf achter de eerste flatcoin gekoppeld aan inflatie, heeft ook de CCIP geïntegreerd met Base. Bovendien heeft DeFi-uitwisseling Sushi eerder deze maand de integratie van CCIP aangekondigd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!