Bitcoin kan op een dag de Amerikaanse dollar vervangen, aldus Twitter-oprichter

Volgens Jack Dorsey, de mede-oprichter van Twitter, kan ‘s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC), op een dag de Amerikaanse dollar (USD) vervangen.

Dorsey heeft nog steeds vertrouwen

Tijdens een exclusieve bijeenkomst sprak Dorsey zijn vertrouwen uit tegenover een spraakmakend publiek dat Bitcoin in het Westen binnenkort zal evolueren van een opslagplaats van waarde naar een dominante, toestemmingloze valuta die houders dagelijks zou willen gebruiken.

“Het zal enige tijd duren”, zei Dorsey tijdens de intieme bijeenkomst, getiteld “Tech and Freedom”, georganiseerd door de legendarische muziekproducent Rick Rubin. Hij ging verder met:

“Het is geen tien jaar, het kunnen vijftien jaar zijn. Beetje bij beetje zien mensen de waarde van dit systeem [en] waarom het zo krachtig is.”

Op dat moment zei Dorsey – wanneer Bitcoin een middel wordt om transacties te voltooien, niet alleen in het Zuiden, maar overal – zou de on-chain valuta de dollar kunnen onttronen en de volgende mondiale betaalmethode op aarde kunnen worden. Hij beschreef het als volgt:

“Het zou potentieel de Amerikaanse dollar kunnen aanvullen of vervangen, die alles regeert.”

Meer controle over je financiën

De technologie-ondernemer, die ook het financiële technologiebedrijf Block oprichtte, benadrukte in zijn ogen hoe belangrijk het is om de wereldeconomie af te wenden van haar huidige afhankelijkheid van zowel de Amerikaanse dollar als de Chinese yuan. Hij gaf het volgende aan:

“Dit zijn twee entiteiten die de waarde van uw geld controleren, en u kiest ze niet. Terwijl je [met] Bitcoin veel meer controle en veel meer vrijheid hebt.”

Dorsey is lange tijd een van de meest prominente voorstanders van Bitcoin geweest. In mei voorspelde hij dat de prijs van BTC tegen het einde van het decennium de $1 miljoen zal overschrijden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!