Apple Vision Pro krijgt update met AI-functies

Ondanks dat de technologiegigant Apple de plannen voor de volgende generatie Vision Pro op een laag pitje heeft gezet, gaat het bedrijf zijn VR-product updaten met AI-functies die mogelijk worden gemaakt door zijn ‘Apple Intelligence’-initiatief, zoals blijkt uit een Bloomberg-bericht.

Deze verbeterde functies omvatten onder meer het prioriteren van meldingen, schrijfhulpmiddelen en een geüpgradede Siri, uitgebreid met OpenAI’s ChatGPT-chatbot, volgens het zondagrapport, waarin wordt opgemerkt dat Apple van plan lijkt het apparaat te positioneren als een productiviteitshulpmiddel en computervervanger.

Omdat de Apple Vision Pro meer dan genoeg vermogen heeft om de extra AI-functies te ondersteunen, zal de voornaamste uitdaging zijn om ze aan te passen voor de meeslepende interface. Toch draait de headset al op een variant van het iPad-besturingssysteem, dat later dit jaar Apple Intelligence-functies zal krijgen.

Het rapport bevestigde ook slecht nieuws voor fans van open-source AI-modellen, en van Meta’s Llama-3 in het bijzonder. Ondanks eerdere berichten dat de bedrijven een partnerschap bespraken dat vergelijkbaar was met het partnerschap met OpenAI, had Apple naar verluidt de deur voor deze mogelijkheid al vroeg gesloten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!