Apple gaat zich mengen in de AI-strijd met Apple Intelligence

De grote Amerikaanse technologiegigant Apple Inc. heeft besloten om zich ook te mengen in de AI-strijd, aangezien de laatste rapporten suggereren dat het bedrijf de introductie van Apple Intelligence aan het voorbereiden is.

Volgens een Bloomberg-rapport zal Apple zijn nieuwe “Apple Intelligence”-reeks van AI-aangedreven producten en diensten aankondigen op de Worldwide Developers Conference (WWDC), die plaatsvindt van 10 tot 14 juni.

Het plan van Apple omvat een hybride aanpak, waarbij AI-diensten in al zijn producten worden geïntegreerd met behulp van zowel ingebouwde hardware (chips) als clouddiensten. Voor taken die lokaal kunnen worden uitgevoerd, zullen iPhones en iPads discrete ingebouwde chips gebruiken. Wanneer er echter meer verwerkingskracht nodig is, zullen apparaten gebruikmaken van cloudservices.

Deze aanpak is ontworpen om de privacy van consumenten te beschermen voor toepassingen zoals voorspellende tekst, typsuggesties en basisquery’s. Voor meer geavanceerde generatieve functies is Apple verrassend genoeg van plan om samen te werken met OpenAI om ChatGPT op te nemen – een interessante zet gezien de samenwerking van OpenAI met Microsoft op het gebied van clouddiensten. Bovendien wil Apple Siri verbeteren met nieuwe mogelijkheden.

Siri, ooit een leider onder de virtuele assistenten, is achterop geraakt bij concurrenten als Samsung, die moderne generatieve technologieën hebben overgenomen. Er wordt echter verwacht dat de bijgewerkte Siri gedetailleerde instructies zal verwerken voor gepersonaliseerde taken, zoals het verwijderen van specifieke e-mails of het bewerken van foto’s.

Apple heeft zich tot nu toe relatief stil gehouden over de AI-ontwikkelingen. De lancering van door AI verbeterde Apple-emoji’s, een krachtigere Siri en het ‘Apple Intelligence’-initiatief zouden Apple kunnen helpen zijn status als marktleider gedurende de rest van 2024 te behouden.

Ondertussen hebben experts uit de branche, consumenten en analisten reikhalzend uitgekeken naar de intrede van Apple op het gebied van generatieve AI, na de aanzienlijke impact van OpenAI’s ChatGPT. Velen hebben speculeren nu echter dat Apple achterop is geraakt in de AI-race, omdat Microsoft en Google op agressieve wijze leiderschap in de sector hebben nagestreefd. We gaan het dan ook nauwlettend in de gaten houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!