Bitcoin koers bevindt zich op cruciaal punt, aldus analist

Nu de Bitcoin koers vast lijkt te zitten in een range, suggereert technische analyse dat de nummer één cryptocurrency zich op een kritiek punt bevindt met het potentieel op aanzienlijke bewegingen.

Een analyse gedeeld door investeringsonderzoeksplatform Game of Trade wees erop dat Bitcoin (BTC) aanzienlijke marktbewegingen zou kunnen ervaren, afhankelijk van zijn vermogen om door zijn huidige technische opzet te navigeren.

Uit de analyse bleek met name dat het stijgende kanaal, een cruciaal kenmerk, al sinds begin 2023 een rol speelt. Dit kanaal heeft zowel als steun als weerstand gefunctioneerd en de algehele opwaartse trend geleid.

Onlangs daalde de Bitcoin koers terug in het stijgende kanaal, nadat de munt vier maanden lang hierboven wist te blijven. Deze stap is van cruciaal belang omdat het een mogelijke ineenstorting, een verder neerwaarts risico of een valse inzinking suggereert als de prijs de bovengrens van het kanaal terug weet te winnen. Hij beschreef het als volgt:

“Bitcoin bevindt zich nu op een zeer kritisch niveau; Het is weer in het stijgende kanaal doorgebroken na vier maanden daarboven te hebben doorgebracht. Als deze beweging bevestigt, dreigt er nog meer neerwaartse druk. Maar als de prijs de kanaalweerstand kan herwinnen, dan zou dit een valse inzinking zijn.”

Niveaus om in de gaten te houden

Bovendien vertoont de MACD-indicator (Moving Average Convergence Divergence) een bearish momentum. De MACD-lijn bevindt zich onder de signaallijn en beide bevinden zich in negatief gebied, wat aangeeft dat de bearish trend zou kunnen voortduren als er geen significante omkering plaatsvindt.

Uit de analyse bleek verder dat het huidige niveau van ongeveer $60.800 cruciaal is. Mocht Bitcoin er niet in slagen de bovenste kanaallijn te herwinnen, dan zouden beleggers een voortzetting van de bearish trend kunnen zien met potentiële ondersteuningsniveaus rond de $52.000 en $44.000. Omgekeerd zou het herwinnen van het kanaal een teken kunnen zijn van herstel en voortzetting van de bullish trend, gericht op nieuwe hoogtepunten.

Daarom zijn de komende dagen of weken van cruciaal belang. Bevestiging van de uitsplitsing zou tot verdere verkoop kunnen leiden, terwijl een valse uitsplitsing een koopmogelijkheid zou kunnen bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!