Bitcoin analyse: Is de bodem bereikt of ligt er meer pijn in het verschiet?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De afgelopen weken waren turbulent voor Bitcoin en de vele investeerders in BTC. Bitcoin zette vanaf de $72.000 regionen een stevige daling in van zo’n 19% en vormde uiteindelijk een bodem op $58.320. De vraag is echter of dit al dé bodem was of dat er nog meer pijn in het verschiet ligt. Laten we daar dit artikel eens verder op induiken!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek blijft het plaatje identiek, ondanks de 19% daling. Alles tussen $59.000 en $74.000 is voor een lange termijn investeerder niet meer dan ruis. Pas onder of boven deze twee key levels gaan we echt prijsactie zien.

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat we keurig de range low vasthouden en tegelijkertijd ook de lokale low op $60.111. Zo lang we die $60.000 regionen weten vast te houden maak ik me niet zoveel zorgen. Gaan we daaronder zakken en vinden we daaronder acceptatie is het oppassen geblazen. Dan opent de weg voor $56.500 en potentieel nog een stuk lager.

1-uur-grafiek

Lokaal zijn we op zoek naar signalen van sterkte, zodat we met een grotere waarschijnlijk kunnen spreken van een potentiële bodem. Daarvoor dienen we in eerste instantie een lokale higher high neer te zetten boven $62.467. Mocht dat lukken kunnen we naar het key level op $64.500 kijken. Als we daar boven komen én sluiten (minimaal 4-uur-candle) ga ik ervanuit dat we de bodem hebben gezien en dat we veel hoger gaan testen.

Conclusie

Kortom, lokaal is het nog wat twijfelachtig. We wachten op sterkte signalen, zodat we meer zekerheid hebben dat we de bodem hebben gezien. Het hoge tijdsframe plaatje blijft hetzelfde. Bullish until proven otherwise! Fijn weekend!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!