On-chain analist: Bitcoin loopt het risico op meer correcties

Bitcoin (BTC) loopt het risico getuige te zijn van meer correcties, omdat het op het punt staat een ‘topzware’ zone te bereiken, volgens een populaire on-chain-analist.

De pseudonieme cryptohandelaar die bekend staat als Checkmate vertelde onlangs zijn 94.500 volgers op X (voorheen Twitter) dat topzware zones ontstaan ​​wanneer “te veel mensen te veel munten kopen tegen een te hoge prijs.” Hij gaf het volgende hierover aan:

“Een cruciale vraag in deze scenario’s is: ‘Oké, ze bevinden zich onder water, maar hoeveel? Hoe erg is het?’ Onder water zijn met -1% is heel anders dan -20%.

Op basis van ongerealiseerde winst bevinden Bitcoin-houders op de korte termijn zich op een belangrijk beslissingspunt. We verwachten hier een opleving… maar ook een faseverschuiving.”

Checkmate moedigde vervolgens handelaren aan om aandacht te besteden aan potentiële triggerpoints die zouden kunnen wijzen op een verschuiving in het sentiment. Hij vervolgde met:

“Hoewel we nog niet ‘topzwaar’ zijn, staan ​​we op het punt om daar naartoe te bewegen. Chop-solidatie blijft mijn basisscenario, en markten moeten vaak eerst dalen voordat ze weer stijgen.

Na 18 maanden van puur opwaartse prijsactie wordt een periode van enkele maanden van consolidatie en correctie niet alleen verwacht, maar ook vereist. Laat u niet van de wijs brengen, mensen, maar dat vereist vaak dat u de verwachtingen op de korte termijn beheert.

Houd de zaken in perspectief. Blijf bescheiden en stapel sats.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!