Bitcoin overklast andere activa, maar is er nog ruimte voor groei?

Bitcoin (BTC) heeft indruk gemaakt met zijn prestaties ten opzichte van andere activa, maar het blijft onduidelijk of er nog ruimte is voor verdere groei.

Recentelijk heeft Michael Saylor, mede-oprichter van MicroStrategy, via X (voorheen Twitter) benadrukt hoe Bitcoin elke andere activaklasse overtreft.

Bitcoin ETF

Grafieken tonen aan dat BTC sinds 2011 een cumulatief rendement van 21.372.237% heeft behaald, wat aanzienlijk hoger is dan goud, technologieaandelen en andere activa.

Op jaarbasis heeft Bitcoin ook alle andere activaklassen overtroffen, met een gemiddeld rendement van 148%. Echter, tijdens deze halveringscyclus is de prijsprestatie van Bitcoin tot nu toe teleurstellend geweest. De cryptocurrency blijft achter bij aandelen zoals MicroStrategy (MSTR) en verschillende mining-aandelen.

Na de lancering van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) begin 2024 bereikte de prijs van BTC zijn huidige all-time high van $73.737 in maart. Opvallend genoeg wist Bitcoin de piek van de vorige cyclus vóór de halvering te overschrijden, wat deze bull run zo uniek maakt. Op dit moment ligt de prijs van Bitcoin 12,73% onder zijn recordhoogte, en het is onzeker of het op korte termijn deze piek kan heroveren vanwege het gebrek aan positieve prikkels.

Eerder deze week zakte de cryptocurrency voor het eerst in meer dan een maand onder de $64.000. Het lukt Bitcoin niet om zijn bullish momentum te herstellen door zowel aanzienlijke uitstroom uit cryptocurrency-beleggingsproducten als aanhoudende inflatie die verdere renteverhogingen belemmert.

Niettemin geloven sommige experts zoals Peter Brandt en Tom Lee dat BTC tijdens deze cyclus kan pieken tot $150.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!