Bitcoin moet cruciaal level doorbreken om echt bullish te worden! Naar $61.000 of $74.000?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De afgelopen periode was een relatief rustige periode voor Bitcoin prijsactie technisch gezien. We consolideren inmiddels ruim 3 maanden lang in een grote range van $59.000 tot aan $74.000. Voorlopig lijken we die ook nog niet te verlaten. Momenteel bewegen we in het midden van die range, maar lijken we wel voorzichtig aan een poging te doen om weer om te keren naar boven. Hoe dat precies zit en wat de belangrijkste prijslevels zijn om te breken lees je in de update van vandaag. Lees snel verder!

Weekgrafiek:

De honderdduizend. Zo ver weg en toch zo dichtbij. Wij verwachten dat we dat target deze cyclus gaan opzoeken. Het is uiteraard geen garantie en daarom hanteer je altijd je risicomanagement. Dat betekent dus dat je met je investeringen niet alles in één keer koopt, maar rustig inschaalt, dat je alleen geld investeert wat je kan missen en dat je je mentaal hebt voorbereid dat je je geld ook kan kwijtraken. Dat is onderdeel van het spelletje. En wat traden betreft is het nog veel simpeler. Je gebruikt een stoploss en wordt die geraakt ben je uit positie en kijk je weer naar een nieuwe kans. Kapitaalbescherming is prioriteit nummer één, winst maken prioriteit nummer twee. Zonder risicomanagement heb je geen schijn van kans in deze risicovolle en extreem volatiele markt.

De weekgrafiek is nog altijd hetzelfde. De low op $59.000 dient vastgehouden te worden en de high op $74.000 te worden doorbroken. Een wekelijkse candle close boven $74.000 betekent dat we naar $100.000 gaan bewegen. Tot die tijd is het vooral geduld bewaren en rustig op de handen zitten.

Bron: TradingView

Daggrafiek:

Op de grafiek heb ik de twee meest voor de hand liggende ideeën ingetekend. Beiden zijn bullish. Bij het ultieme bullishe scenario gaan we vanaf hier al de reversal in gang zetten en gaan we de high op $67.298 breken. Als we dat doen verwacht ik dat we de bodem hebben gezien en dat we naar een nieuwe all time high kunnen gaan kijken. Verliezen we de lokale low zit er niets anders op en gaan we nog een stap lager maken. Ook dat zou nog binnen het bullishe idee passen. Belangrijk echter is wel dat we hooguit tot $61.000 zakken. Alles lager dan dat creëert het risico dat we nog heel veel lager gaan, met in eerste instantie $56.000 en potentieel $53.000-$51.000 en lager. Dat willen we absoluut niet zien!

Bron: TradingView

1-uur-grafiek:

De 1-uur-grafiek zag er in eerste instantie heel interessant uit, maar vervolgens de harde afwijzing maakt het een stuk riskanter. De ervaring leert dat zulke snelle retraces doorgaans geen positief signaal zijn en vaak leiden tot lagere prijzen. Echter wil ik de moed nog niet opgeven, want het liquiditeitsplaatje wijst nog steeds omhoog. Wel is het dan van essentie dat we de demand op $65.220-$65.069 gaan vasthouden. Doen we dat niet kan ik helaas niet anders doen dan lager kijken.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het is momenteel vrij tricky met Bitcoin. Ik zou niet zozeer nieuwe posities openen hier, maar vooral even aankijken welke kant Bitcoin gaat kiezen. Het hoge tijdsframe idee blijft hetzelfde, namelijk: Hoger. Lokaal is het helaas onzeker en is het eventjes aankijken wat de markt ons geeft. Houd de key levels in je achterhoofd als leidraad voor de komende uren en dagen. Succes!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!