Bitcoin ETF-uistroom bereikt $146 miljoen terwijl Bitcoin verder daalt

Recente gegevens van Farside Investors laten zien dat er gisteren een netto-uitstroom van 146 miljoen dollar was uit de Amerikaanse Bitcoin spot ETF-markt. Deze aanzienlijke uitstroom wijst op een veranderend sentiment onder beleggers. De netto-instroom is nu al drie dagen op rij negatief.

Verder hadden 9 van de 10 Amerikaanse Bitcoin ETF’s, waaronder BlackRock (IBIT) en Grayscale (GBTC), geen of negatieve eendaagse stromen. Volgens gegevens van Spot On Chain is de cumulatieve totale netto-instroom na 109 handelsdagen gedaald tot onder de 15 miljard dollar. De recente daling van de bitcoinprijs lijkt te worden beïnvloed door deze marktdynamiek.

De netto-uitstroom van Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s bedroeg gisteren 145,9 miljoen dollar. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) kende de grootste uitstroom met 92 miljoen dollar, wat duidt op een grote verschuiving in investeerdersgedrag naar dit fonds.

De ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) volgde met een netto-uitstroom van 50 miljoen dollar, terwijl VanEck Bitcoin Trust (HODL) en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) respectievelijk 3,8 miljoen en 3 miljoen dollar aan uitstroom rapporteerden. De Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO) had een netto-uitstroom van 2,9 miljoen dollar. Met uitzondering van gegevens voor iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR), registreerde de Amerikaanse BTC-spot ETF-markt een totale netto-uitstroom van 145,9 miljoen dollar.

Deze ontwikkeling weerspiegelt verschillende sentimenten van beleggers ten opzichte van verschillende Bitcoin ETF’s in een volatiele markt, vooral tijdens een periode van dalende prijzen. Sommige ETF’s, waaronder IBIT, BTCO, EZBC, BRRR, BTCW en DEFI, rapporteerden echter geen netto-instroom, wat wijst op een neutrale houding onder beleggers.

De prijs van Bitcoin (BTC) staat vandaag op 65.567,92 dollar, met een 24-uurs handelsvolume van 36,6 miljard dollar. Dit betekent een daling van -0,67% in de afgelopen 24 uur en een daling van -3,50% in de afgelopen 7 dagen.

Met een circulerend aanbod van 20 miljoen BTC is de marktkapitalisatie van Bitcoin 1,2 biljoen dollar. Momenteel blijft BTC onder de 50-daagse EMA, maar boven de 200-daagse EMA, wat een bearish kortetermijn- en bullish langetermijntrend bevestigt.

Een doorbraak van BTC boven de 50-daagse EMA kan de bulls de kans geven om het weerstandsniveau van 69.000 dollar te bereiken, en een doorbraak van dit niveau kan een beweging richting het all-time high van 73.808 dollar signaleren. Beleggers moeten letten op de Amerikaanse detailhandelsverkopen, uitspraken van FOMC-leden en trends in de Amerikaanse BTC-spot ETF-markt, aangezien deze factoren de markt kunnen beïnvloeden.

Bitcoin-bulls navigeren momenteel een risicovolle fase die kan leiden tot een herstel naar 70.000 dollar of een verdere daling naar 60.000 dollar. Het doorbreken van de steun rond 65.000 dollar zou BTC kwetsbaar maken voor een sterker bearish front, wat de kritieke aard van de huidige prijsniveaus benadrukt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!