Bitcoin moet $68.000 doorbreken om bullish te worden, aldus analist

Crypto-analist Josh benadrukte in zijn recente YouTube-video dat Bitcoin (BTC) een beslissende doorbraak boven de $68.000 nodig heeft om terug te keren naar een bullish traject. Het bereiken hiervan zou Bitcoin naar hogere weerstandsniveaus tussen $72.000 en $74.000 kunnen stuwen. Nu Bitcoin momenteel onder de $67.000 wordt verhandeld, is het gebied van $67.000 tot $68.000 volgens Josh echter in een aanzienlijke weerstandszone veranderd.

Als Bitcoin er niet in slaagt om binnenkort de grens van $68.000 te overschrijden, kan het verdere terugval ervaren naar het niveau van $63.000 tot $64.000. Josh wees erop dat dit bereik een aanzienlijk handelsvolume kent, wat wijst op aanzienlijke steun. Hij noemde echter ook de volumeprofielindicator die een minimaal verhandeld volume tussen $66.000 en $64.000 laat zien, wat de weg vrijmaakt voor snelle prijsbewegingen naar $64.000 als Bitcoin blijft dalen.

Potentiële kortetermijnbewegingen

Josh stelde een scenario voor waarin Bitcoin zou kunnen stijgen tot ongeveer $67.000, waarbij aanzienlijke liquiditeit zou worden aangeboord en shortposities in die omgeving zouden worden geliquideerd. Dit valt samen met het weerstandsniveau tussen $67.000 en $68.000. Hij waarschuwde dat Bitcoin op korte termijn een opleving van deze weerstand zou kunnen ervaren, maar afgewezen zou kunnen worden tenzij de koers boven de $68.000 uitkomt, wat het einde van de terugval aangeeft.

Bij het onderzoeken van de vierdaagse grafiek van Bitcoin merkte Josh op dat de Bollinger Bands aan het comprimeren zijn, wat duidt op een “grote stap” in de nabije toekomst. Hij voorspelde dat deze stap zeer volatiel zou zijn, waarbij Bitcoin mogelijk een prijsfluctuatie van 20% tot 30% zou ervaren.

Langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin

Josh zei ook dat Bitcoin op bredere termijnen blijft handelen binnen een groot consolidatiepatroon dat typisch is voor een bredere bullish trend. Dit impliceert dat Bitcoin ondanks recente prijsdalingen nog steeds niet in de buurt van zijn marktpiek is. Projecties van andere analisten, zoals CrediBULL Crypto, voorspellen dat Bitcoin in de aanhoudende marktcyclus nog steeds naar $100.000 zou kunnen stijgen.

Analist Rekt Capital voorspelde deze prijscorrecties ook tijdens de huidige bull run. Hij suggereerde dat Bitcoin voldoende zou dalen om beleggers te laten twijfelen aan de voortzetting van de bullmarkt voordat de opwaartse trend zou worden hervat.

Volgens de meest recente gegevens handelt Bitcoin rond de $65.400, wat volgens CoinMarketCap een daling van 1% in de afgelopen 24 uur laat zien.

Conclusie

Samenvattend onderstreept de huidige prijsactie van Bitcoin het belang van het doorbreken van het weerstandsniveau van $68.000 om terug te keren naar een bullish trend. Analisten voorspellen potentiële volatiliteit en aanzienlijke prijsschommelingen op de korte termijn, terwijl de langetermijnprojecties optimistisch blijven, wat de mogelijkheid benadrukt dat Bitcoin binnen deze marktcyclus nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!