Aantal actieve adressen op Cardano (ADA) bereikt driemaandelijks dieptepunt

Cardano (ADA) is getuige geweest van een aanzienlijke daling van de netwerkactiviteit, aangezien het volgens recente on-chain gegevens het laagste aantal actieve adressen in drie maanden bereikt heeft.

Het analyseren van de 24-uurs actieve adressen geeft inzicht in de unieke gebruikers die interactie hebben op de Cardano-blockchain. Momenteel staat het aantal actieve adressen binnen 24 uur op Cardano op 20.400, wat een neerwaartse verschuiving aangeeft die de afgelopen drie maanden niet is waargenomen. Deze afname van het aantal actieve adressen zou de marktwaarde van ADA negatief kunnen beïnvloeden.

Impact op de marktwaardering van ADA

De daling van de netwerkactiviteit komt overeen met de prijsprestaties van ADA en onderstreept een daling van 14,25% over de afgelopen 30 dagen, die momenteel op $0,41 staat. Mocht de trend aanhouden, dan zou de ADA onder ernstige bearish omstandigheden verder kunnen dalen naar $0,40 of zelfs $0,38.

Al met al, lijkt het marktsentiment bearish te blijven, zoals blijkt uit de maatstaf voor het gewogen sentiment. Deze maatstaf weerspiegelt het algemene marktsentiment ten opzichte van Cardano, dat momenteel overwegend negatief is. De sentimentindex en de actieve adressen die het dieptepunt in drie maanden bereiken, duiden op potentiële moeilijke tijden voor ADA.

Bieden de grafieken soelaas?

De technische indicatoren van Cardano bieden niet veel soelaas. De Relative Strength Index (RSI) voor ADA is gepositioneerd op 40,77, wat duidt op een bearish momentum aangezien deze onder de neutrale 50,00 zakt. Uit dergelijke metingen blijkt dat ADA een verdere prijsdaling zou kunnen zien.

Fibonacci-retracementniveaus bieden aanvullende inzichten. Het Fib-niveau van 23,6% ligt op $0,40, wat aangeeft dat de prijs van ADA op korte termijn naar dit niveau zou kunnen dalen. Mocht er zich een prijsherstel voordoen, dan zou het volgende weerstandsdoel rond de $0,43 liggen, in lijn met het Fib-niveau van 78,6%.

Conclusie: Wees voorzichtig met ADA

De netwerkactiviteit en het marktsentiment van Cardano duiden op een moeilijke periode voor ADA, met het potentieel op een verdere prijsdaling. Beleggers en belanghebbenden moeten deze factoren nauwlettend in de gaten houden. Tevens bieden de grafieken niet veel verlichting voor de supporters van Cardano. Oppassen dus!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!