Kleine en middelgrote altcoins bieden kansen, aldus analist

De populaire cryptocurrency-analist Jamie Coutts heeft in een recent bericht aangegeven dat de huidige correctie gewoonweg een dip in het midden van de cyclus is waar voordeel uit kan worden gehaald.

Coutts zei op X (voorheen Twitter) dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) veel sterker stand hebben gehouden dan andere cryptocurrencies, wat impliceert dat er voor kleinere altcoins mogelijk grote stijgingen in het verschiet liggen. Hij zei:

“Crypto-activa met een kleinere marktkapitalisatie hebben het sinds de hoogtepunten van maart moeilijk gehad. De afgelopen drie maanden is de Top 200 Equal Weight Index met 33% gedaald ten opzichte van de Market Cap Index, die ongeveer met 12% is gedaald.

Dit is de uitsplitsing van de sectorrendementen over drie maanden uit mijn crypto-classificatieraamwerk:

Smart contract platformen -31,58%
Infrastructuren -43,28%
Digitale werelden -44,13%
Digitale valuta’s -31,59%
DeFi -31,15%
Toepassingen -38,33%

BTC en ETH hielden respectievelijk -11% en 5% stand.

Als dit een reguliere mid-cycle correctie is die we meemaken, wat naar mijn mening waarschijnlijk is, verwacht dan dat er enkele kansen zullen ontstaan ​​in de mid- en small caps zodra de markt tot rust komt.”

Wanneer het herstel plaatsvindt, verwacht Coutts dat gedecentraliseerde kunstmatige intelligentie (AI) een andere sector is die “echte kansen” zal bieden, maar de analist benoemde echter geen specifieke munt of project.

Coutts deelde ook een grafiek waarin een dalende prijsindex van Layer 1 smart contract platforms wordt vergeleken met een toenemend aantal van hun dagelijks actieve gebruikers (DAU’s). De analist suggereert dat de divergentie een van de beste signalen is van de gezondheid in het crypto-ecosysteem. Hij beschreef het als volgt:

“Web3-gebruikers lijken minder prijsgevoelig dan in de vorige cyclus.

Het aantal dagelijkse actieve adressen (DAU’s) op SCP-blockchains (smart contract platform) is sinds maart met 30% gestegen, terwijl de SCP-sectorindex met ongeveer 30% is gedaald.

Als teken van hoe wild de laatste cyclus was, liggen de prijzen 37% onder het hoogste punt ooit, maar zijn de DAU’s 2,6x hoger (4,2 miljoen tot 11,2 miljoen).

Het een is niet het ander, maar als je op zoek bent naar een signaal over de gezondheid van het crypto-ecosysteem, dan is dit één van de beste.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!