DeFi-platform UwU Lend verliest $23 miljoen in hack en doet dader een voorstel

Het op Ethereum (ETH) gebaseerde gedecentraliseerde financieringsprotocol (DeFi) UwU Lend heeft zojuist te kampen gehad met een beveiligingsinbreuk waardoor het ongeveer $23 miljoen aan crypto verloor. Het heeft echter de dader een voorstel gedaan om de schade te beperken.

In een bericht op sociale mediaplatform X gaf het team achter UwU Lend aan dat het protocol zal worden gepauzeerd totdat het onderzoek naar de exploit is afgerond. Het zei het volgende:

“Gisteren was UwU Lend het doelwit van een exploit met een geavanceerde aanval. Het team reageerde snel en het protocol werd binnen enkele minuten gepauzeerd. De tarieven voor leningen en deposito’s zijn op 0% gezet, zodat de posities van gebruikers niet door deze pauze worden beïnvloed.”

Zoals gezegd heeft UwU Lend de hacker een voorstel gedaan, waarin het de dader een white hat premie aangeboden heeft in ruil voor het teruggeven van de gestolen activa. Het voorstel luidt als volgt:

“UwU Lend wil graag een premie bespreken met alle partijen die betrokken zijn bij de recente UwU Lend-exploit. We bieden een white hat-bonus van 20% van al het opgenomen geld, dat u mag behouden als u de resterende 80% terugstuurt naar uwulend.eth. U loopt geen risico dat wij dit verder nastreven en geen risico op wetshandhavingsproblemen.”

Het team wacht momenteel nog op een reactie vanuit de hacker. De uitbuiter heeft tot 12 juni 17.00 uur de tijd om de activa vrijwillig terug te geven. Anders zegt UwU Lend dat het de beloning aan het publiek zal aanbieden en 20 procent zal belonen aan iedereen die de hacker kan identificeren op een manier die tot een veroordeling door de rechtbank zal leiden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!