Amerikaanse markt moet het voortouw nemen, aldus CryptoQuant

CryptoQuant-topman Ki Young Ju heeft in een nieuw bericht aangegeven dat de Amerikaanse markt opnieuw het voortouw moet nemen als het gaat om de onmiddellijke toekomst van de cryptomarkt.

Young Ju vertelde zijn 347.300 volgers op het sociale mediaplatform X dat de Amerikaanse Bitcoin-markt “belangrijker is dan offshore mondiale markten voor de volgende stap omhoog.” Hij ging verder met:

“Stablecoins worden vaak gezien als wereldwijde offshore buy-side liquiditeit. Hun marktkapitalisatie groeit, maar de verhouding tot de marktkapitalisatie van BTC en ETH neemt af. Hetzelfde geldt voor vrij zwevende marktkapitalisaties en beursreserves. Stablecoins alleen kunnen de volgende marktstijging niet aandrijven.

Coinbase heeft een dominantie van 46% op de mondiale BTC-USD-spotmarkten, met een toenemende invloed, waarschijnlijk gedreven door institutionele makelaarsdiensten.

KRW (Zuid-Koreaanse won) is het op een na grootste fiat voor handelsvolume, maar vooral voor altcoins. 82% van het volume van Upbit was vorige maand afkomstig van altcoins. Bovendien was het handelsvolume van BTC-USD op Coinbase vijf keer groter dan dat van BTC-KRW op Upbit.”

Eerder deze week kwam Young Ju ook al naar buiten met het statement dat Bitcoin (BTC) momenteel niet overgewaardeerd is vanuit het perspectief van de netwerkfundamentals. Young Ju noemde de “thermocap-ratio” van BTC als bewijs.

Thermo cap vertegenwoordigt de gewogen som van de gedolven munten op basis van de creatieprijs, die de totale investeringskosten in het Bitcoin-netwerk aangeeft. De thermocap-ratio is de marktkapitalisatie van Bitcoin gedeeld door de thermocap, aldus de CEO van CryptoQuant.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!