Bitcoin daalt alsnog na FOMC-meeting, maar ligt het ergste nu achter ons?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Goedenavond! Vandaag wederom economische data op de planning. Gisteren hebben we qua volatiliteit redelijk wat te beleven gehad, waarbij Bitcoin ruim 6% (mede dankzij gunstigere CPI data) was gestegen. Later op de avond tijdens en na de speech van Powell gaven we echter toch weer ruim 4% terug aan de markt.

Na de gunstigere CPI data eerder op de dag werd er toch iets van optimisme in de prijs verwerkt en Powell drukte dat grotendeels de kop in. Het is nog te vroeg om de rentes te verlagen. Ze moeten een balans zien te vinden tussen het risico van een teveel afkoelende economie (recessie risico) en inflatierisico.

Inflatierisico heeft te alle tijden de hoogste prioriteit en een nieuwe inflatiegolf zou desastreus zijn voor zowel de economie als de markt. De inflatie komt goed omlaag, maar is nog niet op de gewenste niveaus waarbij de FED comfortabel durft te zeggen dat ze het monetaire beleid gaan veranderen.

Oorspronkelijk verwachtte de markt 2 a 3 renteverlagingen dit jaar, nu wordt meer gedacht aan 1 a 2 renteverlagingen en dat verschil werd vervolgens in de markt ingeprijsd. Vandaar de daling.

Dus belangrijk om te weten dat het niet alleen draait om wat de economische data zijn (hoger of lager), maar vooral ook wat de markt verwacht en dus heeft ingeprijsd. Een verschil tussen voorspelling en daadwerkelijke uitkomst resulteert in een reactie van de markt. Gisteren zagen we daar een mooi voorbeeld van. Lastig om op in te spelen en vandaar dat wij altijd aanraden om gewoon even die data uit te zitten en zoveel mogelijk op je handen te zitten, als je hier niet voldoende kennis over en ervaring voor hebt. Geen positie is ook een positie.

De PPI cijfers staan echter op de planning. PPI staat voor Producer Price Index en meet de gemiddelde verandering van binnenlandse prijzen. De data wordt berekend aan de hand van de inkopen van de groothandels. Een stijging van PPI betekent een toename van inflatie. Wij willen als investeerder zijnde dus graag een dalende PPI zien. Dezelfde uitkomst als de voorspelling betekent weinig actie. Hoger dan verwacht betekent een dalende markt, lager dan verwacht betekent een stijgende markt. De impact op de prijsbewegingen zullen van relatief korte duur zijn.

Weekgrafiek:

Het weekbeeld blijft hetzelfde. We liggen in consolidatie. Boven $59.000 en onder $74.000 zijn we zijwaarts aan het bewegen en is er geen sprake van een trend. Onder $59.000 wordt het heel snel heel vervelend en kijk je naar $53.000 en potentieel veel lagere prijzen. Boven $74.000 kijk je naar $100.000 en hoger. Alles tussen $59.000 en $74.000 is voor lange termijn investeerders dus ruis.

Daggrafiek:

De daggrafiek ziet er nog steeds prima uit. We hebben een key low op $66.311 opgehaald en lijken daar nu steun van te ondervinden. Zo lang we die low vasthouden mogen we omhoog blijven kijken richting $72.169 en daarna nieuwe all-time highs. Verliezen we dat is er een reëel risico dat we een stap lager gaan doen richting de demand op $63.095-$61.000 (grijze zone). Dit zou nog steeds binnen het bullishe plan passen. Vanuit daar kijk ik alsnog richting nieuwe all-time highs.

4-uur-grafiek:

Lokaal is er niet zoveel veranderd. Ik kijk nog steeds naar dezelfde twee ideeën die we al een tijdje schetsen. Of vanaf hier al richting een nieuwe all-time high of na een extra daling onder de low van $65.931, om vanuit daar alsnog richting nieuwe all-time highs te bewegen. Sluiten we onder $65.931, dan pas heeft het zin om een stuk lager te kijken.

Conclusie

Kortom, ik ben bullish op Bitcoin en blijf omhoog kijken. Lokaal is het wat onstuimig, maar ik zie geen reden om te twijfelen aan de bullish uitkomst de komende periode. Fijne dag gewenst!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!