Bitcoin daalt naar nieuw maandelijks dieptepunt – 3 redenen achter deze daling

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, is Bitcoin (BTC) er niet in geslaagd zijn positie boven de $70.000 te herwinnen. De koningsmunt is vandaag gedaald naar een dieptepunt van $66.700, maar wat zijn de belangrijkste redenen daarachter? In dit artikel hopen we je hier iets meer duidelijkheid over te geven.

De meest recente liquidatieclustergegevens

Ten eerste laten de liquidatie-heatmapgegevens opmerkelijke uitverkoop zien die hebben bijgedragen aan de daling van de prijs van Bitcoin. De grafiek laat zien dat er op de niveaus van $72.000, $69.000 en $66.000 aanzienlijke clusters van liquidaties plaatsvonden.

Deze liquidaties laten een sterke verkoopdruk zien, omdat de prijs omlaag werd gedwongen door de gedwongen sluiting van posities met hefboomwerking. De recente prijsactie van Bitcoin laat zien dat dit trapsgewijze effect van liquidaties vaak resulteert in een snelle en steile daling.

Grote uitstroom uit Bitcoin ETF’s

Ten tweede is het vertrek uit de Amerikaanse ETF’s die Bitcoin volgen erg belangrijk geweest. Na 19 dagen van instroom kenden deze ETF’s maandag een netto uitstroom van $64,93 miljoen. Dit is opmerkelijk omdat het laat zien dat beleggers zich afwenden van accumulatie en in de richting gaan van het nemen van winst of het nemen van minder risico.

Grayscale’s GBTC had de hoogste uitstroom, in totaal $40 miljoen, gevolgd door Invesco Galaxy Digital’s BTCO, Valkyrie’s Bitcoin ETF en Fidelity’s FBTC.

Het geld dat uit Bitcoin ETF’s is gehaald duidt op een afname van de institutionele belangstelling, ondanks het relatief lage volume van de uitstroom.

Huidige sentiment is negatief

Ten derde laat de dynamiek van de markt een algemene afname van enthousiasme zien. Hoewel de recente uitstroom een ​​verschuiving suggereert, is er gedurende 19 dagen sprake van een netto instroom van in totaal meer dan $4 miljard, waardoor de totale netto instroom voor spot Bitcoin ETF’s sinds januari op $15 miljard komt.

De algemene trend is negatief geworden, ook al waren de enige fondsen die een netto-instroom van respectievelijk $6 miljoen en $8 miljoen registreerden, Bitwise’s BITB en BlackRock’s IBIT. Deze verschuiving in het sentiment is waarschijnlijk het gevolg van winstnemingen na een langere periode van positieve instroom, niet alleen onder institutionele beleggers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!