Expert voorspelt nog steeds een Bitcoin prijs van $100.000 vóór eind 2024

Miljardair en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, voorspelt dat de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar de $100.000 kan bereiken. In een interview met Bloomberg Television verklaarde Novogratz dat als Bitcoin het niveau van $73.000 omzet in steun, hij verwacht dat de cryptomunt voor eind 2024 $100.000 zal bereiken.

“Als we de komende week de $73.000 bereiken, eindigen we het jaar op $100.000, ergens in de buurt of zelfs hoger. Dat is een doel dat goed genoeg is.”

De directeur van Galaxy Digital merkte op dat er reden is om aan te nemen dat er uit Washington DC meer duidelijkheid over de regelgeving op cryptogebied zal komen, wat positief voor Bitcoin zou kunnen zijn. Hij zei:

“DC is het er uiteindelijk in principe over eens dat crypto-wetgeving moet komen, dat deze tweeledig moet zijn. We hebben nog steeds een paar tegenstanders, maar de afgelopen weken zijn ongelooflijk positief geweest.”

Novogratz gaf aan dat het enkele weken geleden nog onwaarschijnlijk leek dat de crypto-industrie duidelijkheid over de regelgeving zou krijgen. Nu beseffen mensen dat het eindelijk zover is. 

Hoewel de steun zich nog aan het ontwikkelen is, zijn er duidelijke tekenen dat de regering haar toon ten opzichte van de sector aan het veranderen is. Eind mei verraste de Securities and Exchange Commission de markten door acht spot Ethereum (ETH) ETF’s goed te keuren.

Tom Lee ziet Bitcoin de $150.000 bereiken

Tom Lee, een onderzoeksanalist van CNBC, ging onlangs echter nog verder met zijn voorspelling. Volgens Lee zou Bitcoin dit jaar tot wel $150.000 kunnen stijgen. De permabull heeft factoren als de halving, het succes van Bitcoin ETF’s, de groeiende gebruikersbasis van Bitcoin en de dalende inflatie genoemd als de belangrijkste factoren achter zijn bullish call.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!