Bitcoin prijs zal $150.000 bereiken vóór eind 2024, aldus CNBC-onderzoekanalist

Tom Lee, een onderzoeksanalist van CNBC, gaf gisteren tijdens een CNBC-stuk aan dat hij verwacht dat de Bitcoin koers vóór het einde van 2024 $150.000 zal bedragen. Om deze voorspelling kracht bij te zetten stipte Lee verschillende factoren aan.

Waarom gaat Bitcoin de komende zeven maanden naar $150.000?

Volgens Lee is de voornaamste reden dat Bitcoin tegen het einde van het huidige kalenderjaar naar $150.000 racet, het verbreden van de eigendomsstatistieken. De nieuwe eigendomsdemografie omvat institutionele en particuliere beleggers, zegt Lee, en dit heeft zijn positie als echte beleggingscategorie versterkt.

Bitcoin moet echter de komende zeven maanden met 114% stijgen ten opzichte van het huidige prijsniveau om het koersdoel van Tom Lee van $150.000 te bereiken. Dit is een optimistische voorspelling, echter niet onmogelijk, vooral gezien we ons midden in een grote bullmarkt bevinden.

Vanwege de gecompliceerde economische situatie kan het felbegeerde prijsniveau van $150.000 echter beide zijden van de streefdatum van 31 december 2024 bereiken. De bulls zullen hun kansen grijpen, en als ze succesvol zijn, kan dit een langere bullmarkt betekenen en een mogelijke stijging naar $200.000 of zelfs nog verder tijdens deze cyclus.

De onmiddellijke vooruitzichten van Bitcoin

Bitcoin handelt momenteel net boven het prijsniveau van $70.000 op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is de afgelopen dagen goed bezig en is er wederom in geslaagd de meeste verliezen van de afgelopen 2-3 maanden goed te maken.

De index voelt zich nog niet helemaal op zijn gemak boven de weerstand van $70.000, en het kan enige tijd duren voordat deze overtuigend overwonnen wordt. Er wordt echter verwacht dat de bullmarkt op de lange termijn zich zal hervatten wanneer de koningsmunt naar een nieuwe all-time high stijgt. Als dit niet gebeurt, zal dit onnodige druk uitoefenen op de opwaartse marktkrachten en een negatief effect hebben op het sentiment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!