Arbitrum DAO investeert $215 miljoen om gaming te stimuleren

Arbitrum Foundation, het team achter Arbitrum (ARB), een Ethereum Layer 2-schaaloplossing die tot doel heeft de transactiecapaciteit te vergroten, heeft besloten een aanzienlijk bedrag toe te wijzen aan de ontwikkeling van de game-industrie binnen zijn ecosysteem. Het goedgekeurde voorstel leidde tot het Gaming Catalyst Program (GCP), dat binnen drie jaar 225 miljoen ARB-tokens, ter waarde van $215 miljoen, zal uitdelen. Deze verandering zal helpen de dekking en interesse binnen de videogame-industrie te vergroten, gericht op ontwikkelaars en potentiële gamers.

Arbitrum zet $215 miljoen in om de gamingsector te stimuleren

Gelanceerd in maart, is het initiatief warm ontvangen door de gemeenschap, waarbij 75% van de stemmers een go-ahead gaf. Prominente supporters waren L2Beat, Wintermute en het op gaming gerichte Treasure DAO. Tegenstanders zoals Blockworks Research en Camelot DAO waren tegen de beweging. Vervolgens reageerde Treasure DAO positief op het socialemediaplatform X als reactie op de goedkeuring van de verklaring, ‘Arbitrum is het thuis van gaming – laten we wat magie laten gebeuren.’ Deze stemming impliceert dat de gemeenschap graag de gamingcategorie in Arbitrum wil laten groeien.

Het fonds richt zich voornamelijk op game-uitgeverijen en ontwikkelingsbedrijven. Nieuwe en opkomende game-ontwikkelaars kunnen ook tot $500.000 ARB krijgen, wat ongeveer $483.000 is. Grotere ontwikkelaars kunnen kijken naar investeringen die een waardeaandeel door tokens, aandelen of vergelijkbare methoden inhouden. Deze strategische investeringen zijn bedoeld om het ontwikkelen en laten groeien van nieuwe games in de snelgroeiende Arbitrum-gamingindustrie te ondersteunen.

ARB-tokenprijs daalt ondanks nieuw programma

Een team van medewerkers zal dagelijks het GCP runnen. Een raad van vijf personen met ervaring in gaming, durfkapitaal, data-analyse en DAO-governance zal echter het programma overzien. Deze bestuursstructuur maakt het mogelijk om de financiering te beheren om de gestelde doelen en doelstellingen van de DAO te bereiken, terwijl tegelijkertijd nieuwe innovatieve manieren van werken worden bedacht en verantwoording wordt afgelegd. De raad heeft ook een vetorecht bij investeringsbeslissingen en benoemingen in de teams om de juiste uitvoering van het programma en naleving van de regels te garanderen.

Het GCP heeft een budgetlimiet van $25 miljoen ingesteld om de operationele kosten te beheersen. De DAO moet eventuele uitgaven boven dit bedrag goedkeuren, wat de strikte financiële beleid van het programma onderstreept. Een dergelijke rationale voor het structureren van bestuur en budgetbeheer is essentieel voor het succes en de levensduur van het programma.

Ondanks de positieve ontwikkelingen heeft de ARB-prijs een neerwaartse trend op de markt doorgemaakt. Het wordt momenteel verhandeld op $0,9638, een daling van 1,40%. Het handelsvolume is ook met 32,17% gedaald, wat wijst op een mogelijke voortzetting van dit bearish sentiment. De strategische investeringen via het GCP worden echter verwacht de langetermijngroei te stimuleren en nieuwe spelers en ontwikkelaars aan te trekken, wat mogelijk de marktprestaties van de token stabiliseert en verbetert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!