Ethereum Foundation stort $56 miljoen in ETH op Kraken

De op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum, heeft een aanzienlijke correctie van meer dan 3,5% ondergaan, waarbij de prijs onder de $3.700 viel. De ETH-prijs bereikte een intradag-dieptepunt van $3.620 voordat deze herstelde.

Ethereum Foundation stort 15.254 ETH op Kraken

In een recente update van de on-chain dataleverancier LooKonChain werd onthuld dat temidden van de prijsdaling van Ethereum (ETH), een portemonnee geassocieerd met de Ethereum Foundation een aanzienlijke storting van 15.254 ETH, gelijk aan ongeveer $56,1 miljoen, heeft gedaan op de Kraken-beurs.

Deze storting, die slechts 8 uur voor de aankondiging plaatsvond, trok de aandacht vanwege de herkomst van de ETH in de portemonnee, afkomstig van zowel een portemonnee van de Ethereum Foundation als een andere portemonnee die 200.000 ETH ontving tijdens de initiële muntaanbieding (ICO) van Ethereum.

Een recent rapport van Whale Alert geeft aan dat een eerder inactief vooraf gemined Ethereum adres, met ongeveer $21,9 miljoen, na bijna negen jaar van inactiviteit weer actief is geworden.

Dit markeert de eerste reactivatie van een vooraf gemined Ethereum adres waargenomen in juni. In mei hebben ook twee vergelijkbare adressen, één met $325.535 en de ander met $5,9 miljoen, plotseling activiteit ervaren na een lange periode van inactiviteit.

ETH prijsactie

Volgens de laatste bevindingen van het on-chain data-analysebedrijf is de vraag naar Ethereum gestegen na de goedkeuring van spot ETH ETF’s in de VS op 20 mei. Sindsdien is de dagelijkse acquisitie van ETH door langetermijnhouders gestegen naar een gemiddelde van 40.000 ETH, een aanzienlijke stijging ten opzichte van het gemiddelde van 5.000 ETH vóór de aankondiging.

Verder benadrukt het rapport een opmerkelijke toename in de totale bezittingen van grote ETH-investeerders, die nu op 16 miljoen ETH staan. Dit cijfer markeert een stijging ten opzichte van het niveau van 15,4 miljoen ETH voorafgaand aan de goedkeuring van de ETF en het begin van 2024, toen de bezittingen op 14,9 miljoen ETH stonden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!