ProShares zoekt goedkeuring van SEC voor Ethereum ETF-vermelding op NSYE

ProShares, een prominente uitgever van exchange-traded funds (ETF’s), heeft een voorstel ingediend om spot Ethereum (ETH) ETF-aandelen te noteren en te verhandelen op de New York Stock Exchange (NYSE).

Volgens de indiening bij de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) zal de ProShares Ethereum ETF Coinbase Custody Trust Company gebruiken voor de bewaring van ETH. De vermogensbeheerder merkte op dat het bedrijf en de daaraan verbonden partijen geen activiteiten zullen ontplooien met betrekking tot Ethereum staking.

Potentiële uitgevers van spot Ethereum ETF’s hebben hun 19b-4 en S-1-indieningen herzien om stakingcomponenten uit te sluiten. Deze herzieningen zijn bedoeld om tegemoet te komen aan de standpunten van de SEC over staking voor spot Ethereum ETF’s. Echter, de goedkeuring van deze ETF’s zonder stakingmogelijkheden kan investeerders ontmoedigen die op zoek zijn naar extra rendement uit stakingbeloningen.

Meestal kunnen individuen die ETH kopen, vasthouden en staken, stakingbeloningen verdienen, wat resulteert in extra rendement. Door de stakingfunctie uit te sluiten, zullen spot Ethereum ETF’s deze extra voordelen niet bieden aan investeerders.

De SEC heeft 45 dagen, verlengbaar tot 90 dagen, vanaf de publicatiedatum van het bericht om op de indiening te reageren. Aangezien de spot ETH ETF van ProShares op 6 juni 2024 is ingediend, kan de goedkeuring tegen eind juli 2024 worden verwacht. Dit voorstel volgt op de recente introductie door ProShares van twee Ethereum-gerelateerde ETF’s: ProShares Ultra Ether ETF (ETHT) en ProShares UltraShort Ether ETF (ETHD), die respectievelijk 2x en -2x dagelijkse ETH-rendementen nastreven.

ProShares staat bekend om de lancering van de eerste Bitcoin-gerelateerde ETF in 2021, de Bitcoin Strategy ETF (BITO), die investeert in futures-contracten. Echter, ProShares heeft geen poging gedaan voor een spot Bitcoin (BTC) ETF, in tegenstelling tot enkele grote vermogensbeheerders zoals Blackrock, Grayscale en Fidelity.

Het is belangrijk op te merken dat de spot Ethereum ETF’s goedkeuring vereisen voor beide indieningen om officieel verhandeld te kunnen worden op de markt. De goedkeuring in mei was uitsluitend voor de 19b-4. Analisten verwachten dat de definitieve goedkeuring voor deze ETF’s in juli 2024 kan plaatsvinden.

Deze producten worden verwacht investeerders nieuwe niveaus van flexibiliteit en strategie te bieden, waardoor een nauwkeurigere navigatie door de volatiele crypto-markt mogelijk wordt. Ondertussen heeft de Bitcoin ETF $2,4 miljard aangetrokken na 15 opeenvolgende dagen van instromen, zoals gerapporteerd door Senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas in een recente X-post.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!