Altcoins bereiden zich voor op een grote uitbraak, aldus analisten

De recente stijging van Bitcoin boven $71.000 heeft opwinding veroorzaakt binnen de crypto-gemeenschap. Na een langdurige periode van zijwaartse handel en hoewel het nog ver van het bereiken van de ATH-prijs is, zien velen in de crypto-ruimte deze trend als een voorbode van een aankomend altcoin-seizoen met de potentie voor aanzienlijke prijsstijgingen. De bekende crypto-analist Michael van de Poppe gelooft namelijk dat de altcoinmarkt zich voorbereidt op een enorme uitbraak ten opzichte van Bitcoin (BTC).

Volgens Michael van de Poppe wijst de recente stijging van Bitcoin op een optimistische vooruitblik, met de mogelijkheid voor verdere winsten aan de horizon. Als Bitcoin de $70.000-mark overschrijdt, zou dit de weg kunnen vrijmaken voor een nieuwe all-time high, wat opwinding zou veroorzaken onder crypto-enthousiastelingen.

Michael van de Poppe / X

Dit positieve sentiment komt overeen met de veerkracht die is waargenomen in de altcoinmarkt, die consequent de $315 miljard-mark heeft getest ondanks de volatiliteit van Bitcoin. Dit standvastige gedrag te midden van marktschommelingen kan de basis leggen voor de aanstaande bull run.

Daarnaast versterkt de kracht die door altcoins wordt getoond niet alleen het vertrouwen in het bredere crypto-ecosysteem, maar signaleert het ook een bredere opwaartse trend in de markt. Het is echter vermeldenswaard dat ondanks de recente correctie van de meeste altcoins vanaf hun pieken in maart, Bitcoin nog steeds dichtbij zijn recordhoogte van meer dan $70.000 blijft.

In navolging van een vergelijkbare optimistische houding heeft crypto-analist Moustache de aandacht gevestigd op een overtuigend historisch patroon, wat suggereert dat altcoins op het punt staan een significante uitbraak te beleven.

Hoewel Moustache wijst op een opmerkelijke historische gebeurtenis in 2020 toen altcoins uit het Gaussiaanse kanaal braken en het vervolgens opnieuw testten. Tijdens deze periode verschenen koopsignalen in zowel de supertrend- als de EMA 10-indicatoren, wat duidde op een aanhoudende opwaartse momentum voor altcoins.

Moustache / X

Op basis van het waargenomen historische patroon en de huidige marktomstandigheden, spreekt Moustache optimisme uit over de naderende komst van een altcoin-seizoen. Dit sentiment wordt ondersteund door technische indicatoren en eerder marktgedrag, wat wijst op een mogelijke stijging in altcoinprijzen binnenkort.

De totale crypto-marktwaarde bedraagt momenteel 2,565 biljoen, wat een stijging van 0,71% ten opzichte van de vorige dag weerspiegelt. Altcoins hebben een marktkapitalisatie van 293,173 miljard. Opmerkelijk is dat de dominantie van altcoins een lichte stijging heeft ervaren en momenteel op 11,4% staat. Dit duidt op een verschuiving in de interesse van investeerders van Bitcoin naar altcoins, met het doel substantiële winsten te behalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!