XRP heeft sinds 2017 geen bull run gehad – Is de tijd echter nu aangebroken?

De XRP prijs is een voortdurend punt van zorg voor beleggers, aangezien de altcoin in de tijd bevroren lijkt te zijn. De laatste keer dat de munt steeg, was tijdens de bullmarkt van 2017-2018 en hoewel er sindsdien weer een enorme bullmarkt heeft plaatsgevonden, slaagde XRP er niet in de rest van de markt te volgen. Hoewel de verwachtingen voor de altcoin dramatisch zijn gedaald, gelooft een analist echter dat de cryptocurrency eindelijk zijn tijd in de schijnwerpers zou kunnen krijgen.

Zal XRP eindelijk stijgen?

De veel gevolgde crypto-analist CryptoManiac101 dook op TradingView om een ​​nogal interessant beeld weer te geven van de toekomstige XRP prijs. De analist wees op een aantal indicatoren die erop wijzen dat de altcoin zich eindelijk klaarmaakt om in beweging te komen. Een van de belangrijkste punten in de analyse waren de prijsniveaus en -bewegingen tot nu toe.

De crypto-analist wijst op een convergentie van drie verschillende voortschrijdende gemiddelden in het jaar 2024. Aan het einde hiervan is de vorming van een symmetrisch driehoekspatroon weergegeven in de grafiek. Bovendien suggereert de convergentie, die rond de $0,51 plaatsvindt, dat er sprake is van consolidatie. Nu zal consolidatie doorgaans gepaard gaan met accumulatie, wat vaak goed is voor de prijs, en de analist wijst erop dat de rente stijgt.

Verderop wijst de crypto-analist op de prestaties van XRP over de afgelopen 11 jaar. Dit begint vanaf 2013 en verplaatst zich naar de huidige tijd, wat laat zien hoe de prestaties van XRP in deze periode feitelijk zijn afgevlakt. De analist gaat verder met:

“Er zijn significante historische prijspieken zichtbaar, vooral in 2017 en 2018, en dat is waar we naar kijken voor 2024 en 2025, omdat we enige bewegingsconsistentie tussen de twee cycli zien.”

Met een interessante stijging zouden de bovenstaande indicatoren kunnen wijzen op een belangrijke doorbraak voor de prijs. Een belangrijke factor in de voorspelling van de analist is het feit dat dergelijke historische patronen voorheen bullish waren voor de terugkeer van XRP. De analist wijst erop dat er gewoonlijk een rally uitbreekt wanneer deze patronen voor 75% zijn voltooid. De huidige patronen hebben echter een voltooiing van 88,93% bereikt, wat erop wijst dat een uitbraak al lang op zich laat wachten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!