Toekomst van Bitcoin prijs zal afhangen van nieuwe economische data, aldus analist

Hoewel de Bitcoin prijs vandaag weer boven de $70.000 uit is gebroken, denkt een gerenommeerde cryptocurrency-analist dat deze week enkele kritische hints zullen geven over de toekomstige richting van Bitcoin (BTC).

In een nieuwe YouTube-video vertelt Benjamin Cowen zijn 802.000 abonnees dat de Amerikaanse arbeidsmarktgegevens, die deze week openbaar zullen worden, een mogelijk traject voor BTC zouden kunnen suggereren.

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics publiceert elke eerste vrijdag van de maand rapporten met cijfers als het gemiddelde uurloon, de veranderingen in de werkgelegenheid buiten de landbouw en het werkloosheidspercentage.

De crypto-analist merkt op dat aarzeling in de prijs van Bitcoin in de aanloop naar een nieuwe maand “een veel voorkomende zaak” is. Hij stelt het als volgt:

“Je krijgt die arbeidsmarktgegevens en dan bepaal je de richting op de korte termijn.”

Cowen acht het tevens waarschijnlijk dat de Europese Centrale Bank (ECB) deze week de rente zal verlagen.

De analist merkt daarnaast op dat het 20-weekse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA) van Bitcoin momenteel $61.793 bedraagt ​​en het 21-weekse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) $60.478. Alles bij elkaar vormen deze maatstaven de “bull market support band”, een indicator die wordt gebruikt om te bepalen of de prijs van een actief zich in bullish of bearish gebied bevindt. Cowen gaat verder met:

“Het is tijd om te beslissen in de cryptowereld om erachter te komen of we nog een stap hogerop in de zomer krijgen, zoals in 2019, of dat we er al zijn.”

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $70.151. De nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur met bijna 2% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!