Onderzoek: Meer dan 550 miljoen mensen bezitten momenteel cryptocurrency

Volgens een nieuw rapport vanuit het digitale valutabetalingsbedrijf Triple-A bezit nu ongeveer 6,8% van de wereldbevolking cryptocurrency, wat neerkomt op ongeveer 562 miljoen mensen, een stijging van ongeveer 34% ten opzichte van 420 miljoen in 2023.

Van de landen over de hele wereld hebben de Verenigde Arabische Emiraten met 25,3% het hoogste percentage cryptocurrency-bezit, gevolgd door Singapore met 24,4%. Andere toonaangevende landen zijn onder meer Turkije (19,3%), Argentinië (18,9%), Thailand (17,6%), Brazilië (17,4%), Vietnam (17,4%), Verenigde Staten (15,5%), Saoedi-Arabië (15,0%), Maleisië ( 14,3%) en Hongkong (14,3%). Triple-A zegt het volgende hierover:

“Onder de top 30 van landen met het hoogste eigendomspercentage vinden we landen uit verschillende continenten en economische posities – variërend van opkomende markten zoals Turkije en Argentinië tot kleinere economieën zoals Slovenië en Luxemburg.

Azië versterkt zijn reputatie als knooppunt voor de adoptie en innovatie van digitale valuta, waarbij 10 van zijn landen wereldwijd tot de top 30 behoren met de hoogste adoptiepercentages.”

Het is echter opvallend om te zien dat het onderzoek Nederland niet meegenomen lijkt te hebben, aangezien wij van CryptoBenelux ervan overtuigd zijn dat een vrij groot percentage van Nederland cryptocurrencies bezit. In een onderzoek uit 2021 wordt dit ook onderschreven.

Wat betreft de oorzaken van de wereldwijde toename van het bezit van cryptocurrency wijst Triple-A op veranderingen in de regelgeving die de weg hebben vrijgemaakt voor de goedkeuring van Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s). Daarnaast trekken crypto-evenementen, zoals de halvering van Bitcoin en de groeiende educatieve middelen, ook nieuwe investeerders aan.

Het rapport zegt dat macro-economische factoren zoals inflatie en valutadevaluatie ook de toenemende adoptie van cryptocurrencies stimuleren. Triple-A zegt dat er nieuwe kansen wachten omdat waarschijnlijk meer mensen crypto zullen omarmen. Het gaat verder met:

“Met een half miljard gebruikers wereldwijd, toegenomen regelgeving en technologische vooruitgang zullen de adoptie en het gebruik van cryptocurrency blijven stijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!