FinTech

37% van de Nederlandse beleggers investeert in crypto, aldus Bitvavo onderzoek

In een recent onderzoek vanuit de Nederlandse cryptocurrency-exchange Bitvavo, in samenwerking met het onderzoeksbureau Markteffect, kwam naar buiten dat Nederlanders, in vergelijking met Belgen en Duitsers, niet erg actief beleggen. Echter gaf 37% van de Nederlandse beleggers aan dat hun beleggingsportfolio (voor een deel) uit digitale valuta bestaat.

Bitvavo en Markteffect deden onderzoek naar de houding van Nederlanders, Belgen en Duitsers ten opzichte van beleggen in het algemeen en beleggen in digitale valuta. De belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek zijn:

  • 27% van de Nederlanders van 18 jaar of ouder heeft één of meer beleggingen. Van hen heeft 37% belegd in digitale valuta, wat neerkomt op ongeveer 1,4 miljoen mensen.
  • De Nederlandse bevolking vindt zichzelf niet financieel onderlegd: 54% van de Nederlandse respondenten omschrijft hun algemene kennis van beleggen als slecht of zeer slecht. In België (29%) en Duitsland (25%) ligt dit percentage aanzienlijk lager.

“Gelukkig zien wij dat aanbieders zoals Bitvavo hun verantwoordelijkheid nemen door de markt van kennis te voorzien, maar beleggers vooral ook te wijzen op de veiligheid van hun persoonsgegevens en digitale valuta. Daar waar dit voor velen van hen een nieuwe beleggingsvorm is of dit overwegen”, aldus Bas de Vries, Consultant bij Markteffect.

Heb je overigens nog geen account op Bitvavo? Klik dan hier om je aan te melden bij de beste crypto broker van Nederland!

  • Nederlanders staan ook relatief negatief tegenover beleggen in het algemeen: 29% van de respondenten in Nederland heeft een negatieve of zeer negatieve houding ten opzichte van beleggen, tegenover 15% in België en 15% in Duitsland.
  •  59% van de beleggers in digitale valuta heeft een bovengemiddeld opleidingsniveau, en 29% van de beleggers in digitale valuta heeft een bovengemiddeld inkomen.
  • Daarnaast heeft Bitvavo een flinke toename gezien in het aantal mensen dat zich heeft aangemeld voor zijn investeringsplatform. Het aantal gebruikers is in de afgelopen 12 maanden zelfs vertienvoudigd.

“Het is indrukwekkend dat inmiddels ruim 1,4 miljoen Nederlanders beleggen in digitale valuta. Hieruit blijkt dat de markt zich niet alleen snel ontwikkelt, maar ook dat men cryptocurrency als een serieuze beleggingsvorm ziet. Ons onderzoek toont aan dat mensen die weten hoe ze het maximale uit hun kapitaal kunnen halen, er vaak voor kiezen om te beleggen in digitale valuta. De groei van Bitvavo spreekt hierbij boekdelen”, aldus Willem Jan Rutgers, Head of Marketing bij Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands investeringsplatform dat snel groeit en waar klanten kunnen investeren en handelen in digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano en meer dan 150 andere digitale valuta. Bitvavo is marktleider in Nederland en heeft de ambitie om marktleider te worden in Europa, op dit moment hebben zij meer dan 1 miljoen klanten. Bitvavo maakt digitale valuta toegankelijk voor het grote publiek met lage, transparante kosten, veel gebruiksgemak en een groot aanbod.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN