Bitcoin prijs ondervindt “autocorrelatie-kater”, volgens Mike McGlone

Mike McGlone, Senior Commodity Strategist bij Bloomberg Intelligence, suggereert dat Bitcoin (BTC) mogelijk een “autocorrelatie-kater” ervaart. Deze stelling is gebaseerd op gegevens van het 100-weeks voortschrijdend gemiddelde van goud tegen Bitcoin, gedeeld door Bloomberg Intelligence.

In mei bereikte goud opnieuw een record, wat wijst op zijn vermogen om beter te presteren dan aandelen en andere activa. Deze prestatie biedt inzicht in marktdynamieken en activasterkte. McGlone gaf het volgende aan in een bericht op X:

“Autocorrelation-Hangover Time? Bitcoin vs. Gold May Show the Way – Nog een record einde van de maand voor #goud in mei kan implicaties hebben voor het vermogen van het metaal om beter te presteren dan #aandelen en de meeste activa. Geboren uit de Grote Recessie, heeft #Bitcoin een topperformer en leidende…”

Sinds de Grote Recessie heeft Bitcoin uitzonderlijk gepresteerd. De digitale asset had een fantastische bull-run, met een All-Time-High (ATH) boven $73.000 in maart van dit jaar.

Volgens McGlone’s analyse hebben recente ontwikkelingen, zoals de lancering van spot Bitcoin ETF-producten en een aanbodverlaging in de eerste helft van het jaar door halvering, een divergentie-zwakte in de Bitcoin/goud-kruising getoond. Hij stelt dat de slechte prestaties van de digitale asset suggereren dat Bitcoin’s sterke prestaties nieuwe uitdagingen kunnen ondervinden.

Hoewel McGlone niet inging op de uitdagingen die verantwoordelijk zijn voor deze daling in Bitcoin-prestaties ten opzichte van goud, hebben sommigen dit toegeschreven aan de volatiliteit van het cryptocurrency-ecosysteem. Er is echter optimisme dat BTC een bullish traject zal zien voordat het jaar eindigt. Op het moment van schrijven is de BTC-prijs met 1,47% gestegen tot boven de $70.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!