Bitcoin koers stagneert, wat zeggen de grafieken?

Na het niet doorbreken van het weerstandsniveau van $72.983, bleef de prijs van Bitcoin (BTC) dalen. Ondanks dat Bitcoin boven het 1-daagse Simple Moving Average (SMA) blijft handelen, heeft deze afwijzing geleid tot een daling van de crypto asset van $71.942 naar $66.785, en is het onder de SMA gezakt op zowel de 1-uur als de 4-uur grafiek. Deze beweging onder de SMA kan een verandering in de marktstemming veroorzaken en de prijs kan bearish worden.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $68.112, een stijging van 0,14%, met een marktkapitalisatie van meer dan $1,3 biljoen en een 24-uurs handelsvolume van meer dan $25 miljard. De marktkapitalisatie en het handelsvolume zijn respectievelijk met 1,14% en 6,07% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Analyse van Bitcoin prijs in 4-uurs en 1-daagse grafiek

Op de 4-uurs grafiek is BTC onder het simple moving average gezakt, wat suggereert dat de prijs verder kan dalen.

Bitcoin

De 1-uur MACD indicator geeft ook aan dat BTC bearish kan worden, aangezien de MACD-histogrammen onder de nul-lijn bewegen. Bovendien zijn de MACD-lijn en de signaallijn elkaar gekruist en bewegen ze onder de MACD-nul-lijn.

Uit de 1-daagse grafiek blijkt dat de prijs van BTC richting het 100-daagse simple moving average beweegt. De 1-daagse MACD laat een patroon zien dat suggereert dat de prijs van Bitcoin bearish kan worden, aangezien de histogrammen al onder de MACD-nul-lijn bewegen.

Bitcoin

De MACD-lijn en de signaallijn hebben elkaar gekruist en bewegen richting de MACD-nul-lijn. Bij het analyseren van de prijsbewegingen en de MACD op beide tijdframes, zou BTC een aanzienlijke daling kunnen maken en waarschijnlijk een bearish trend kunnen inzetten.

Zicht op nieuwe recordhoogtes?

Er is momenteel een belangrijk weerstandsniveau op $73.203 en twee belangrijke ondersteuningsniveaus op $60.146 en $50.604. Als de prijs van Bitcoin bearish wordt zoals voorspeld, zal deze dalen richting het ondersteuningsniveau van $60.146.

Indien het onder dit niveau zakt, kan het verder dalen om het ondersteuningsniveau van $50.604 te testen. Er zijn ook andere ondersteuningsniveaus onder $67.635 die BTC zou kunnen testen bij een doorbraak onder de niveaus van $60.146 en $50.604.

Echter, als de digitale asset erin slaagt boven de genoemde ondersteuningsniveaus te blijven, kan het stijgen richting het vorige weerstandsniveau van $73.203. Als het dit niveau doorbreekt, zou het een nieuwe rally kunnen beginnen en mogelijk een nieuwe recordhoogte bereiken.

Bitcoin

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!