Bitcoin beleeft beste mei sinds 2019 ondanks prijsdaling van 3%

De prijsactie van Bitcoin (BTC) ziet manipulatieve bewegingen aan het einde van de maand, waarbij de Bitcoin-bulls er niet in slaagden een belangrijke weerstand te doorbreken op tijd.

Bitcoin handelde op 1 juni voor $67,500 na laatste-minuut volatiliteit in de BTC-prijs die de bulls de kans kostte op een cruciale weerstandsomslag.

Bron: TradingView

Bitcoin wist 11% maandelijkse winsten te behouden

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD vlak bleef bij de maandafsluiting na herstel van de weekdieptepunten. Deze waren het gevolg van zorgen over een hack van een cryptocurrency-exchange in Japan en “roofzuchtige” bewegingen door handelaren naarmate de maandafsluiting naderde.

Amerikaanse macro-economische gegevens in de vorm van de Personal Consumption Expenditures (PCE) index slaagden er niet in de stemming aanzienlijk te verbeteren ondanks dat deze de verwachtingen net overtrof, waaruit bleek dat de inflatie aan het vertragen was.

Bron: Skew

“De prijs heeft de pre-PCE prijsactie grotendeels teruggedraaid, vooral gedreven door het afwikkelen naar het evenement zelf,” schreef populaire handelaar Skew in een update op X (voorheen Twitter) op dat moment:

“Het is erg belangrijk om de ontwikkelende marktstromen vanaf hier te zien, vooral spot flow – Spot bod + vraag nodig voor hoger. Lager zou enkele fomo hedges kunnen zien die later tot een val leiden.”

In het evenement keerde Bitcoin om rond $66,650, wat een afsluiting opleverde die de maandelijkse winsten van mei op 11% bracht.

Bron: Coinglass

“Bitcoin consolideert hier mooi,” vat Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsfirma MNTrading, later samen:

“De markten zijn in evenwicht en worden langzaam wakker voor verdere opwaartse momentum. Cruciaal gebied om vast te houden bij $66K.”

“Spelletjes van de whales” vormen de BTC-prijs

Verder inzicht gevend in het laatste BTC-prijsgedrag, wees handelsbron Material Indicators de schuld voor de volatiliteit duidelijk bij Bitcoin-whales.

Grootvolume handelaren speelden met liquiditeit aan het einde van de maand, merkte het op, wat resulteerde in een mislukte poging om $69,000 naar steun te flippen. Eerder zei medeoprichter van Material Indicators, Keith Alan, dat dit op tijd doen een “episch” einde aan mei zou zijn.

“Een whale gooide een blok Bitcoin-vraagliquiditeit op de markt en sloeg een wick boven $69k neer. Nu wordt de steun bij $67k uitgebuit, en we hebben nog geen nieuwe liquiditeit gezien boven $65k,” legde een post op X uit:

“De grote shakeout gaat door.”

Een bijbehorende grafiek toonde de liquiditeitsniveaus voor het BTC/USDT-paar op de grootste wereldwijde beurs Binance, samen met volumes van verschillende walvisgroepen.

Alan omschreef de bewegingen als “spelletjes van de whales in actie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!