Bitcoin’s historisch momentum keert terug met on-chain-activiteit

Bitcoin, de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, beleeft een periode die doet denken aan midden 2020, aldus CryptoQuant CEO Ki Young Ju. Ondanks de huidige lage prijsvolatiliteit blijft de on-chain activiteit robuust, met een aanzienlijke toename in het saldo van whale-wallets. Ju benadrukt dat er dagelijks ongeveer $1 miljard wordt toegevoegd aan nieuwe whale-wallets, wat wijst op aanzienlijke accumulatie en waarschijnlijk bewaarneming.

In midden 2020 werd Bitcoin gekenmerkt door lage volatiliteit en hoge on-chain activiteit, een voorbode van de enorme bull run die de prijs naar recordhoogtes deed stijgen. Destijds schommelde BTC rond de $10.000 gedurende zes maanden met hoge on-chain activiteit, later onthuld als OTC-deals, voegde de CEO van CryptoQuant toe.

Vandaag de dag ziet de markt soortgelijke omstandigheden. De ingetogen prijsbewegingen staan in contrast met een drukke activiteit op de blockchain, wat wijst op sterke onderliggende interesse en potentiële toekomstige prijsbewegingen.

“Zelfde vibe bij Bitcoin als midden 2020. Destijds schommelde BTC rond de $10.000 gedurende 6 maanden met hoge on-chain activiteit, later onthuld als OTC-deals. Nu, ondanks lage prijsvolatiliteit, blijft de on-chain activiteit hoog, met $1 miljard dat dagelijks wordt toegevoegd aan nieuwe walvisportefeuilles, waarschijnlijk bewaarneming,” merkte Ju op.

De huidige stijging in on-chain activiteit, die de trends van midden 2020 weerspiegelt, zou een indicatie kunnen zijn van een bullish onderstroom in de crypto-markt. De substantiële dagelijkse toename in whale-wallet-activiteit wijst op een strategische accumulatie van Bitcoin, wat duidt op een collectieve anticipatie op toekomstige marktbewegingen.

Terwijl de verhoogde on-chain activiteit en whale-accumulatie bemoedigende tekenen zijn, blijft de prijsvolatiliteit van Bitcoin ongebruikelijk laag. Historisch gezien zijn perioden van lage volatiliteit vaak voorafgegaan aan significante prijsbewegingen. Deze huidige fase van consolidatie zou de basis kunnen leggen voor een grote uitbraak, vergelijkbaar met het patroon dat in 2020 werd gezien.

Op het moment van schrijven was BTC met 0,72% gestegen in de afgelopen 24 uur tot $67.986. Na het bereiken van een hoogtepunt van $71.980, daalde Bitcoin om range trading binnen te gaan, een trend die zelfs op het moment van schrijven voortduurt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!