Crypto marktkapitalisatie op pole position om over de $10 biljoen te gaan, aldus Chainlink-oprichter

De medeoprichter van blockchain-orakel Chainlink (LINK), Sergey Nazarov, zei dat de crypto-branche zich in de “vroege tot middelste fase” van groei bevindt. Volgens de medeoprichter van Chainlink kan de totale marktkapitalisatie van crypto bijna vier keer zo hoog worden als het huidige niveau.

“Naar mijn mening ging de crypto-branche, toen het de $200 miljard overschreed, op een onontkoombare, onvermijdelijke traject om een grote wereldwijde markt te worden die zou blijven groeien. Het is nu meer dan $2,5 biljoen waard en ik persoonlijk denk dat het kan oplopen tot $10 biljoen op basis van de vraag van consumenten, retailers en hedgefondsen. En ik denk dat die markt is waar grote instellingen zoals BlackRock in geïnteresseerd zijn.”

De medeoprichter van Chainlink zei dat de traditionele financiële sector de sleutel in handen heeft om de totale marktkapitalisatie van crypto boven de $10 biljoen te brengen.

“De resterende groei voorbij $10 biljoen voor de crypto-branche en de blockchain-branche denk ik zal moeten plaatsvinden via de waarde die is vastgelegd in traditionele financiële instellingen. En daar is waar dat proces van hen hun eigen keten genereren, die activa op de keten zetten, de crypto-branche veel verder zal brengen dan $10 biljoen naar de honderden biljoenen dollars. Dus we zitten nog steeds min of meer in de vroege tot middelste fase van de ontwikkeling van de branche.”

Volgens Nazarov is de interesse getoond door legacy-assetmanagers een teken van wat de toekomst in petto heeft voor de crypto-branche.

“Zelfs bij $2,5 biljoen is het groot genoeg om de grootste vermogensbeheerders te rechtvaardigen om te investeren in middelen en financiële producten te bouwen voor die markt. Dus ik denk dat ze geïnteresseerd zijn in die markt, wat een zeer goed teken is, omdat die markt nog steeds, naar mijn mening, veelvouden van groei heeft overgelaten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!