Internet Computer (ICP) hint naar gezichtsherkenningstechnologie

Dominic Williams, de oprichter van Dfinity, het moederbedrijf van de Internet Computer (ICP) blockchain, heeft gezinspeeld op de volgende grote update in zijn Artificial Intelligence (AI) smart contract demo-release.

Volgens William is het protocol van plan gezichtsherkenningstechnologie te integreren als de volgende grote update in zijn AI smart contract-innovatie. Hoewel de exacte details nog moeten worden onthuld, zei de oprichter van Internet Computer dat succes in dit opzicht een vooruitgang zal zijn. Hij tweette het volgende:

“Het doel voor de volgende AI smart contract demo is gezichtsherkenning on-chain. Het zal zwaar zijn, maar de Global R&D van deze week zal een verbeterde ICP-uitvoeringsomgeving onthullen met SIMD-instructieondersteuning, waardoor verdere gedecentraliseerde AI-speedups worden ontgrendeld.”

Internet Computer is een grote pionier als het gaat om de inzet van AI op smart contracts. Er wordt al lang geplaagd dat de innovatieve blockchain- en AI-technologieën naast elkaar kunnen bestaan. In praktische termen heeft Internet Computer een poging gedaan om te laten zien hoe AI die op ICP-testnetten draait, optioneel autonoom en fraudebestendig kan zijn.

Nadat het protocol de AI-engine had laten zien aan de spanning van het Web3-ecosysteem, heeft Dfinity gezinspeeld op andere unieke vorderingen die het maakt om deze productschaal mogelijk te maken. Zo heeft het protocol gehint naar snelheidsoptimalisatie als de volgende vooruitgang waar je op moet letten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!