Chainlink kan deze week een samenwerking met SWIFT aankondigen

Naarmate de Consensys 2024 conferentie deze week van start gaat in Austin, Texas, is de Chainlink (LINK)-gemeenschap vol verwachting over een mogelijke cruciale aankondiging van Chainlink in samenwerking met SWIFT. Er wordt veel gespeculeerd dat deze aankondiging, gepland voor 30 mei tijdens een sessie over tokenisatie, een aanzienlijke invloed zou kunnen hebben op de marktprestaties van LINK.

De sessie getiteld “Hoe SWIFT en Chainlink Samenwerken om Tokenized Assets op Grote Schaal te Ontsluiten” zal plaatsvinden op het Hoofd Podium in het Austin Convention Center. Het bevat sprekers zoals Jonathan Ehrenfeld, Hoofd van Securities en Digital Assets Strategy bij SWIFT, en Sergey Nazarov, mede-oprichter van Chainlink.

De sessie is bedoeld om te onderzoeken hoe de twee entiteiten samenwerken om de traditionele financiële infrastructuur te verbinden met de opkomende multi-chain economie. Deze samenwerking is cruciaal voor het mogelijk maken van een wereldwijd systeem van on-chain financiering voor getokeniseerde activa, wat de beveiliging van cross-chain transacties zou kunnen stroomlijnen en verbeteren.

Deze ontwikkeling volgt op een reeks succesvolle experimenten die in juni 2023 werden uitgevoerd, waarbij SWIFT, samen met grote financiële instellingen zoals BNP Paribas en BNY Mellon, het potentieel van SWIFT als een verenigd toegangspunt voor verschillende blockchain-netwerken demonstreerde. Deze tests omvatten token-overdrachten binnen en tussen verschillende blockchain-platforms, wat een stap vooruit betekende in de integratie van digitale activa wereldwijd.

Chainlink’s rol als een toonaangevende aanbieder van on-chain data en oplossingen voor cross-chain interoperabiliteit maakt het een strategische partner voor SWIFT, dat historisch gezien de ruggengraat is geweest voor wereldwijde financiële communicatie over meer dan 11.000 banken. Er wordt gespeculeerd dat de potentiële aankondiging zal gaan over verdere ontwikkelingen in deze samenwerking, wat mogelijk de lancering van nieuwe protocollen of een mainnet-lancering omvat.

Bovendien draagt Sergey Nazarov’s deelname aan een andere belangrijke discussie op de conferentie, gepland voor 29 mei, getiteld “Building the Tokenized Asset Economy | Chainlink and Securitize,” bij aan de belangrijkheid van de evenementen deze week. Hier zal Nazarov, samen met Carlos Domingo, mede-oprichter en CEO van Securitize, ingaan op de multi-biljoen dollar tokenisatie-mogelijkheid en strategieën bespreken voor blockchain-projecten en kapitaalmarktinstellingen om hun benaderingen van tokenisatie te optimaliseren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!