Analysebedrijf voorspelt scherpe Bitcoin prijsdaling

Volgens het analysebedrijf Glassnode signaleert on-chain data dat Bitcoin (BTC) zich mogelijk klaarmaakt voor een aanzienlijke prijsdaling. Leidend in deze voorspelling is de marktinflatie op de lange termijn (LTH).

De genoemde maatstaf is de afkorting voor lange termijn houder-netto ongerealiseerde winst/verlies. Zo kan inzicht worden verkregen in het gedrag van langetermijnhouders. De LTH-marktinflatie maakt gebruik van accumulatie- of distributieniveaus om de volgende richting van Bitcoin te bepalen. Zoals echter in het onderstaande diagram getoond wordt, zijn er echter twee lijnen in deze grafiek.

Wanneer de marktinflatie in bullcycli onder de nominale inflatie daalt, duidt dit erop dat langetermijnbeleggers zich aan het accumuleren zijn. Deze situatie zou kunnen leiden tot een prijsstijging voor Bitcoin. Aan de andere kant zou een marktinflatie die boven de nominale rente uitstijgt, de verkoopdruk van beleggers aanzienlijk kunnen vergroten.

Op het moment van schrijven lijkt het tweede scenario zich uit te spelen en lijkt de koningsmunt aan de vooravond staat van een mogelijke prijsdaling.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!