Whales kopen 20.000 BTC te midden van prijsdaling

Bitcoin-whales hebben binnen 24 uur meer dan 20.000 Bitcoin (BTC) gekocht, met een totale waarde van ongeveer $1,34 miljard. Deze aankopen vonden plaats toen de Bitcoin koers onder de $67.000 dook. De populaire crypto-analist Ali Martinez bracht deze activiteit onder de aandacht op X.

Bitcoin’s recente prijsbewegingen

Na speculaties over een de komst van een spot Ethereum ETF, probeerde Bitcoin zijn recordhoogte van $73.737 te doorbreken. Hoewel dit niet lukte, bereikte Bitcoin voor het eerst in meer dan een maand de grens van $70.000. Echter, een prijsdaling volgde snel en momenteel ligt de prijs weer onder de $70.000, zelfs nadat verschillende Ethereum ETF’s goedgekeurd werden.

On-chain data inzichten

Uit de recente on-chain data van Santiment’s Balance of Whales blijkt dat grote bezitters, met portefeuilles variërend van 1.000 tot 10.000 BTC, hun bezittingen aanzienlijk hebben uitgebreid. Deze groep bezit nu in totaal 4,96 miljoen BTC. De timing van deze aankopen, na de prijsdaling tot $67.000, suggereert dat deze investeerders strategisch “de dip kopen.”

Potentiële marktimplicaties

Whales spelen een cruciale rol in de cryptocurrency-markt. Hun koop- en verkoopactiviteiten kunnen de prijs van Bitcoin sterk beïnvloeden. De recente aankoop door deze grote houders kan wijzen op een optimistische marktverwachting en een mogelijk prijsherstel. Beleggers en marktwaarnemers doen er goed aan om de bewegingen van whales te volgen, aangezien deze marktverschuivingen en speculaties kunnen veroorzaken.

Huidige status van Bitcoin

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld rond de $68.917, wat een bescheiden stijging van 1% ten opzichte van de vorige dag betekent. Op weekbasis is Bitcoin met 3% gestegen, wat duidt op een sterker positie ondanks de recente schommelingen.

Door de activiteiten van whales te volgen en markttrends te analyseren, kunnen beleggers beter inzicht krijgen in mogelijke toekomstige prijsbewegingen. De aanzienlijke accumulatie van Bitcoin door grote houders kan een optimistisch signaal zijn, wat vertrouwen uitstraalt in de langetermijnwaarde van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!